Шампионската лига навлиза в решителната си фаза, като само осем

...
Шампионската лига навлиза в решителната си фаза, като само осем
Коментари Харесай

Време е за четвъртфинали в Шампионската лига

Шампионската лига навлиза в решителната си фаза, като единствено осем тима останаха в борбата за най-престижния европейски клубен трофей, а довечера следва да бъде даден старт на четвъртфиналите.

Манчестър Сити - Байерн Мюнхен

Несъмнено един от най-атрактивните мачове от този стадий се обрисува конфликтът сред Манчестър Сити и Байерн Мюнхен, в който първият двубой е през днешния ден на Острова от 22.00 часа българско време.

През последните няколко сезона " жителите " на Пеп Гуардиола непроменяемо са слагани измежду любимците в шампионата, като и тимът не крие упоритостите си за първи успех в Шампионската лига, откакто към този момент е спечелил всичко допустимо на огромната сцена.

Шампионите на Висшата лига обаче по този начин и не могат да намерят вярната рецепта за успех в Европа, откакто през 2021-а година изгубиха от Челси на финала в Порто, а през предходната позволиха ефектен поврат против Реал Мадрид в полуфиналите.

От другата страна пък довечера ще бъде Байерн Мюнхен, който несъмнено се намира в забавен интервал след идването на Томас Тухел. Германският експерт размени отпред на " баварците " своя млад съотечественик Юлиан Нагелсман поради компликациите на отбора най-много в Бундеслигата.

На европейската сцена обаче Байерн беше непогрешим при Нагелсман, като завоюва всичките си осем мача досега през акцията, а в осминафиналите се оправи безапелационно със състава на ПСЖ.

Безспорно погледите ще бъдат ориентирани и към треньорския двубой Гуардиола - Тухел, в който до този миг испанецът води с 6-3 победи, само че и трите триумфа на немския експерт пристигнаха при престоя му отпред на Челси, в това число и на финала на Шампионската лига преди два сезона.

Интер - Бенфика

В другия четвъртфинал през днешния ден пък един против различен се изправят тимовете на Бенфика и Интер в повтаряне на финала за КЕШ от сезон 1964/65, когато италианците печелят с 1:0 на " Сан Сиро ".

Повече от половин век по-късно обаче обстановката е радикално друга, като " нерадзурите " са в серия от шест следващи мача без победа във всички шампионати, а нов неуспех може да " коства главата " и на техния ментор Симоне Индзаги.

Междувременно пък Бенфика се любува на доста мощна акция под управлението на Рогер Шмит, като в Шампионската лига " лисабонските орли " завоюваха групата си с тимове като ПСЖ и Ювентус, а в осминафиналите разрушиха с общ резултат 7:1 белгийския Брюж.

В портгуалското състезание тима също се показва на доста високо равнище и макар че загуби дербито с Порто предишния петък Бенфика е с задатък от 7 точки на върха и наподобява като главния любимец за купата.

Първият двубой сред Бенфика и Порто е довечера на " Естадио Да Луж " в Лисабон от 22.00 часа българско време.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР