Шампионската лига навлиза в решителна фаза. Предстои да бъдат изиграни

...
Шампионската лига навлиза в решителна фаза. Предстои да бъдат изиграни
Коментари Харесай

ПСЖ посреща Нюкасъл, а Милан приема Борусия Д в интригуващи сблъсъци в Шампионската лига

Шампионската лига навлиза в решителна фаза. Предстои да бъдат изиграни срещите от предпоследния пети кръг в груповата фаза.

Безспорно най-интересните конфликти ще са в група “F ”, където Милан посреща Борусия Дортмунд, а Пари Сен Жермен е хазаин на Нюкасъл. И четирите отбора към момента имат шансове да продължат напред.

Милан е хазаин на Борусия в основен мач за развиването на групата. Проблем за отбора е сериозния брой контузени, измежду които Рафаел Леао. Победа за “жълто-черните ” на “Сан Сиро ” ще им подсигурява продължение в идната фаза.

В другия мач от групата един против различен излизат Пари Сен Жермен и Нюкасъл. И двата отбора се нуждаят от точки, с цел да запазят шансове за класиране. Първият конфликт в Англия приключи с безапелационна победа 4:1 за " свраките " и в Париж са окуражени за реванш. Проблем за френския отбор ще е отсъствието на контузените Маркиньос и Уарен Заир-Емери.

В група “Е ” неубедителният в Серия А - Лацио посреща Селтик. Римски " орли " заемат 11-ото място в Италия към този момент се разяснява уволнението на наставника Маурицио Сари. Евентуална победа през днешния ден и удобен процес в другия мач обаче може да галантира на Лацио място на осминафите. Селтик има единствено една извоювана точка и е с теоретични шансове за третото място в групата. В другата среща Фейенорд посреща непобедения досега Атлетико Мадрид в Ротердам. Три точки на испанците ще ги класират за идната фаза.

В група “G ” безгрешният дотук победител в шампионата за предишния сезон Манчестър Сити посреща Република България Лайпциг. И двата отбора към този момент се класираха за идната фаза, като на “гражданите ” ще стигне и еднакъв резултат, с цел да си подсигуряват първото място в групата, поради триумфа им с 3:1 в Германия.

В другата среща Йънг Бойс посреща Цървена звезда, като спечелилият в този мач ще си обезпечи третото място в групата и продължение на европейската акция в шампионата Лига Европа. Единствените точки дотук на двата тима пристигнаха точно в предходната среща сред тях, приключила 2:2.

В група “H ” вторият ранен дуел за деня е сред Шахтьор (Донецк) и Роял Антверп. Украинците, които поради войната в родината си домакинстват в Хамбург, ще търсят наложителни три точки, с цел да запазят възможностите си за класиране на елиминациите. Белгийският първенец пък ще търси да запише първата си точка в Шампионската лига, откакто има единствено загуби дотук.

В другата среща изпитващият компликации в последно време отбор на Барселона посреща Порто. Каталунците имат единствено два триумфа в последните си пет срещи във всички шампионати и ще търсят успеха, с която биха си подсигурили класирането, а и значително първото място в групата. Стражът Марк-Андре тер Стеген е под сериозна въпросителна за Барса, чийто отбор ще би трябвало да се оправя цялостен сезон и без огромния си гений Гави, който се контузи тежко. Успех на Порто пък съществено би заплел възела в тази група и би направил направил нещата извънредно непредвидими.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР