Шампионката от Уимбълдън през 2019 г. Симона Халеп (Румъния) се

...
Шампионката от Уимбълдън през 2019 г. Симона Халеп (Румъния) се
Коментари Харесай

Симона Халеп на 1/2-финал, среща Рибакина на Уимбълдън

Шампионката от " Уимбълдън " през 2019 година Симона Халеп (Румъния) се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Англия по тенис.

Поставената под номер 16 Халеп надви над 20-ата в схемата Аманда Анисимова (САЩ) с 6:2, 6:4 за 63 минути и продължава без изгубен сет в шампионата.

Румънката, която е някогашна лидерка в международната класация, повеждаше с по 5:1 гейма и в двата сета по пътя си към триумфа. Халеп позволи единствено 6 непредизвикани неточности в дуела против 27 на съперничката си, което се оказа решаващо.

" Чудесно е, че още веднъж съм на полуфиналите. Костваше ми доста. Играх против сложна съперничка. В края тя удряше доста мощно, рискуваше и в един миг в действителност не знаех какво да върша. Трябваше да разгадавам на бързината на краката ми, да остана постоянна.

В последния гейм при 0:40 имах потребност от сервиса си, освен от първия, само че и от втория. Нещата се получиха. Мисля, че тази година играя по-добре спрямо 2019-а, когато завоювах купата ", разяснява 30-годишната румънката, която записа 12-а поредна победа на " Уимбълдън ", откакто през 2020 година конкуренцията не се състоя поради пандемията от ковид, а през предишния сезон тя не взе участие поради контузия.

На 1/2-финалите Халеп излиза против Елена Рибакина (Казахстан). Световната №17 пласира 15 аса при успеха си над австралийката Айла Томлянович с 4:6, 6:2, 6:3 за 111 минути.

За 23-годишната Рибакина, която е четвъртфиналистка от " Ролан Гарос " през предишния сезон, това е най-хубавото класиране в шампионатите от Големия шлем.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР