Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина се класира за първи път

...
Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина се класира за първи път
Коментари Харесай

Елена Рибакина и Йелена Остапенко се класираха за четвъртфиналите на турнира в Рим

Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на тенис шампионата в Рим, откакто победи Маркета Вондроушова (Чехия) с 6:3, 6:3. Казахстанката ще играе със спечелилата срещата сред международната номер 1 в света Ига Швьонтек (Полша) и австралийката Дона Векич. Техният мач беше анулиран нощес поради дъжд. По същата причина не се изигра и срещата сред Паола Бадоса и Каролина Мухова.

Номер 20 в схемата Йелена Остапенко (Латвия) се класира за трети път в кариерата си на четвъртфинал в Рим, откакто преодоля в три сета Дария Касаткина – 6:4, 4:6, 6:0. Остапенко, някогашна шампионка от Ролан Гарос, е достигала до този стадий през 2018-а и през 2021-а година.

Мачът продължи 1 час и 59 минути, а това е първа победа за латвийката над Касаткина на клей и пета в седемте им мача досега.

Рускинята Вероника Кудерметова, номер 12, отстрани Мари Бузкова (Чехия) с 6:2, 6:2, а бразилката Беатрис Адад-Мая (номер 12 в решетката) преодоля Камила Осорио с 6:3, 6:3.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР