Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина (Казахстан) детронира шампионката от предишните

...
Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина (Казахстан) детронира шампионката от предишните
Коментари Харесай

Рибакина детронира контузената Швьонтек в Рим

Шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина (Казахстан) детронира шампионката от предходните два сезона Ига Швьонтек (Полша) на четвъртфиналите на мощния шампионат по тенис на клей от сериите УТА 1000 в Рим с награден фонд 3,57 милиона евро.

Поставената под номер 7 Рибакина отстрани лидерката в международната класация Швьонтек с 2:6, 7:6(3), 2:2 и отричане на съперничката поради травма на дясното бедро.
 Швьонтек и Бадоса не престават напред в Рим
Швьонтек и Бадоса не престават напред в Рим

Наградният фонд на шампионата е 3 572 618 $

Полякинята стартира чудесно и поведе с 4:0 по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част тя още веднъж взе ранен пробив задатък, само че състезаващата се а Казахстан московчанка съумя да изравни за 4:4 и по-късно се стигна до тайбрек. В него Рибакина ве четири следващи точки, с цел да победи, а в предпоследното разиграване след превъртане по клея Швьонтек направи мимика от болежка. Полякинята взе медицински таймаут преди решаващата трета част, след което се завърна на корта с превръзка в горната част на десния крайник. Тя остана на корта за още четири гейма, само че по-късно реши да се откаже след 2:20 часа игра. Така Швьонтек постави завършек на серията си от 14 следващи победи в Рим, а 23-годишната Рибакина за първи път в кариерата си доближи до полуфинал на шампионат на алено.

" Мачът беше доста тежък, изключително първоначално. Не бих споделила, че започнах добре. Ига беше нападателна още от първата точка, движеше се по-добре и беше по-експлозивна. Аз имах много проблеми с първия сервис, а не си помагах доста и с втория. Във втория сет започнах да се усещам по-добре, форхендът ми проработи и придвижвах се по-бързо. Затова съм удовлетворена, без значение от резултата. Просто съм щастлива, че ще играя най-малко още един мач и го чакам с неспокойствие ", съобщи Рибакина, която за място на финала ще играе против Елена Остапенко (Латвия).

Травмата на Швьонтек пък е притеснителна преди започващото в края на май Открито състезание на Франция, на което тя е двукратна шампионка и защитаваща купата си от предишния сезон.

" Видях, че нещо се случи в края на тайбрека, само че не нам какъв брой е съществено. В началото на третия сет тя заигра доста нападателно и ми стана ясно, че има някакви проблеми с напредването. В същото време тя продължаваше да прави положителни ретури, тъй че трябваше да остана съсредоточена. Знам, че когато си засегнат, опитваш да даваш в допълнение от себе си и от време на време това дава резултат. Може би тя опита да направи същото, само че допускам, че в следствие е решила, че не би трябвало да се напряга толкоз доста ", разяснява Рибакина.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР