Шампионката от откритото първенство на САЩ Коко Гоф записа трудна

...
Шампионката от откритото първенство на САЩ Коко Гоф записа трудна
Коментари Харесай

Коко Гоф се измъчи с Костюк

Шампионката от откритото състезание на Съединени американски щати Коко Гоф записа сложна победа със 7:6(6), 6:7(3), 6:2 против 37-та в света Марта Костюк и се класира на полуфиналите на шампионата по тенис от Големия шлем в Австралия.

Поставената под номер 4 американка завоюва за 3:07 часа на " Род Лейвър Арена ".

Костюк поведе с 5:1 и сервира два пъти за сета, само че Гоф записа пробиви и взе пет следващи гейма за първата си преднина. Украинката отбрани сетбола в 12-ия гейм и изравни за 6:6 след двойна неточност на Гоф, която въпреки всичко взе тайбрека с 8:6.

Във втория сет двете продължиха да си разменят пробиви и Гоф получи първата опция да подава за мача при 5:3, само че Костюк още веднъж сподели здрави нерви. С поредност от печеливши удари, каквито направи общо 39 в мача, тя стигна до брейк и го отбрани на нула в десетия гейм за 5:5. Така се стигна до нов тайбрек, в който украинката записа два мини-пробива повече от съперничката си и изравни сетовете.

В последния сет обаче се видя разликата в класите. Гоф завоюва първите пет гейма и макар че позволи пробив при подаване за победа, американката в последна сметка стигна до мачбол на нула и го взе за 6:2.
 Коко Гоф реализира поврат против Свитолина в Оукланд
Коко Гоф реализира поврат против Свитолина в Оукланд

Американката отбрани купата си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР