Шампионката Гергана Топалова ще защитава в неделя титлата си на

...
Шампионката Гергана Топалова ще защитава в неделя титлата си на
Коментари Харесай

Шампионката Топалова на финал в Пловдив

Шампионката Гергана Топалова ще пази в неделя купата си на финала на тенис шампионата за юноши и девойки в Пловдив, който е от второкласен.

На кортовете на родния ѝ Търговска колегия Локомотив лидерката в схемата се наложи над Даша Лопатецка от Украйна с 6:2, 2:6, 6:2 след повече от два часа игра.

Топалова стартира с ранен пробив, по-късно направи още един за 4:1 и нямаше проблеми да вземе първия сет. Вторият беше за украинката. Българката проби съперничката в откриващия гейм на третия сет и незабавно затвърди за 2:0. След това реализира втори брейк и елементарно затвори срещата.

„ Днес се усещах удобно на корта. Започнах мача добре. Съперничката ми беше мощна, само че съумях да печеля. Загубих централизация във втория сет, само че след това още веднъж открих ритъма си. Притеснявах се преди първия ми мач в Пловдив, само че в този момент съм спокойна “, разяснява състезателката на Търговска колегия Левски.

На финала 18-годишната Гергана ще спори с Елина Аванесян (Русия).

По-късно през днешния ден Топалова и Вероника Фалковска от Полша ще играят на финала на двойки против Елина Аванесян и Диана Ходан (Украйна).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР