Шампиони от 10 различни държави триумфираха в предпоследния ден от

...
Шампиони от 10 различни държави триумфираха в предпоследния ден от
Коментари Харесай

Шампиони от 10 различни държави във втория ден от финалите на Световното по гребане в Пловдив

Шампиони от 10 разнообразни страни победиха в предпоследния ден от международното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив. Това бе и вторият ден, в който се раздаваха медали на канала в Града под тепетата.

Първото злато за деня взеха състезателите на смесена двойка скул при парагребците, където победи дуетът на Холандия – Аника ван дер Меер, Корне де Конинг. Те финишираха с време 8:07,92 мин., което е и нов връх на международните шампионати. След тях се подредиха двойките на Полша и Украйна. Във втория край за деня при спортистите с увреждания – смесена четворка с кърмчия завоюва отборът на Англия, следван от Съединени американски щати и Франция.

Интересни борби предложи конкуренцията в останалите дисциплини.

При двойките дами без кърмчия победиха канадките, а след тях финишираха дуетите на Нова Зеландия и Испания. В същата дисциплинираност, само че при мъжете златото си извоюва отборът на Хърватска, които оставиха след себе си двойките на Румъния и Франция. Още в идната дисциплинираност – дами двойка скул лека категория пък победиха северните ни съседки, следвани от лодките на Съединени американски щати и Холандия. При мъжете №1 са ирландците, които се пребориха за златото с тимовете на Италия и Белгия. Наградите на призьорите връчи ръководителят на българската федерация по гребане Свилен Нейков.

Последните медалисти пък бяха наградени от височайшите посетители на гребния канал в Пловдив. Руският министър на спорта Павел Колобков връчи наградите в дисциплината четворка без кърмчия при дамите, където с бронз се окичиха сънародничките му. Шампионки тук станаха американките, следвани от австралийките.

При мъжете завоюва квартетът на Австралия, следван от Италия и Англия, а състезателите получиха премиите си от ръководителя на БОК Стефка Костадинова.

Предпоследната гонка от А-финалите през днешния ден – дами четворка скул пък бе извоювана от девойките на Полша. След тях се подредиха лодките на Германия и Холандия. Призьорите получиха премиите си от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Кулминацията на деня бе четворката скул при мъжете, където борбата за оценките бе извънредно оспорвана. За първото място се пребори отборът на Италия, който остави на секунда след себе си квартета на Австралия и на съвсем 2 сек. лодката на Украйна. Мъжете имаха шанса да получат медалите си и останалите награди от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и ръководителя на международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР