Шампионът записа успех с 2:1 над Астън Вила и нанесе

...
Шампионът записа успех с 2:1 над Астън Вила и нанесе
Коментари Харесай

Съвършенство: Голът, който е възможен само за отбор на Гуардиола

Шампионът записа триумф с 2:1 над Астън Вила и нанесе първи загуба на отбора под управлението на легендата на Ливърпул Стивън Джерард. Първият гол бе дело на централния защитник Рубен Диаш, който вкара красиво с изстрел отвън наказателното поле.

Това обаче не бе най-хубавото осъществяване за миналата вечер. Малко преди да свърши първото полувреме резултатът бе подсилен, а голмайстор бе Бернардо Силва. Цялата офанзива, довела до попадението, заслужава особено внимание.
Трудно можем да забележим тим, друг от тези на Пеп Гуардиола, който да осъществя подобен гол. Още първоначално Жоао Кансело и Рияд Марез разменят подавания към и в наказателното си поле, макар че са интензивно пресирани (много играчи в други тимове към този момент биха изчистили надалеч топката).
Следва доста образован пас на алжиреца сред двама, с който откри свободния Фернандиньо. Бразилецът се регистрира със ужасно и премерено подаване към пробиващия по крилото Габриел Жезус.
Нападателят овладя и с второто си допиране реализира прехвърлящ пас към Бернардо Силва, който се трансформира в асистенция. Португалецът въобще нямаше планове да чака топката да тупне и непосредствено я взе от въздуха, с цел да приключи приказното нахлуване по допустимо най-хубавия метод (вижте ВИДЕО по-долу в материала).
Все отново попадението при започване на втората част даде очаквания на домакините, че могат да измъкнат най-малко точка. Ето обаче за какво не се получи и .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР