Шампионът за 2022 година Тейлър Фриц започна с победа участието

...
Шампионът за 2022 година Тейлър Фриц започна с победа участието
Коментари Харесай

ОБЗОР: Шампионът и водачът в схемата започнаха с победи в Индиън Уелс

Шампионът за 2022 година Тейлър Фриц стартира с победа присъединяване си на шампионата по тенис от сериите " Мастърс 1000 " в Индиън Уелс.

В напълно американски конфликт Фриц се наложи с 4:6, 6:4, 6:3 над Бен Шелтън за час и 53 минути игра.

Фриц, който е номер 4 в схемата, бе надиграван от 20-годишния си противник в дълги интервали от първата половина на мача, само че съумя да употребява опита си в основните моменти, с цел да обърне неговото развиване. Фриц стигна до първия си пробив в срещата в десетия гейм на втория сет, който му обезпечи изравняването на сетовете.

В решителния трети първенецът стигна до още един брейк за 4:2 гейма, който ми донесе и място в третия кръг на шампионата. Там той ще срещне аржентинеца Себастиан Баес, който надигра с 6:3, 6:1 австралиеца Ринки Хиджиката.

Към третия кръг на конкуренцията продължава и Карлос Алкарас. Испанецът, който е лидер в схемата, се оправи без съмнения с Танаси Кокинакис от Австралия. Алкарас осъществя два пробива в мача, само че и двата бяха в самото начало на сетовете, което му разреши да бъде във водеща позиция на практика от самото начало.

Следващият противник на Алкарас ще бъде нидерландецът Талон Грийкспор, който завоюва след два тайбрека против аржентинеца Гидо Пея.

Двусетова победа реализира и номер 7 в схемата Холгер Руне. Датчанинът се наложи със 7:5, 6:3 над американеца Макензи МакДоналд и в идващия кръг ще играе с трикратния победител в шампионатите от Големия шлем Стан Вавринка. Швейцарецът сподели, че се намира в доста добра форма и надигра 26-ия подложен Миомир Кецманович от Сърбия със 7:6(8), 6:4. Критичният миг за Вавринка бе в тайбрека на първия сет, в който той изоставаше с 2:4 точки при промяната на полетата и трябваше да отразява сетбол при 7:6 точки и сервис на Кецманович.

Друг от ветераните в шампионата - Анди Мъри, също се класира за третия кръг. Британецът победи с 6:4, 6:3 " щастливия губещ " от квалификациите Раду Албот от Молдова и за място на осминафиналите ще играе със сънародника си Джак Дрейпър. Дрейпър се оправи с различен британец - Дан Евънс, за тъкмо два часа игра с 6:4, 6:2.

Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Томи Пол и Яник Синер също не престават към идната фаза, а от шампионата отпаднаха поставените под номер 16 Алекс де Минор и номер 18 Борна Чорич. Унгарецът Мартон Фучович и словакът Алекс Молчан, които отстраниха Де Минор и Чорич надлежно, ще играят един с различен в идващия стадий.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР