Шампионът за 2019 година Доминик Тийм се класира за четвъртфиналите

...
Шампионът за 2019 година Доминик Тийм се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Водачът в схемата Томас Мартин Ечевери и Доминик Тийм с победи на турнира в Китцбюел

Шампионът за 2019 година Доминик Тийм се класира за четвъртфиналите на шампионата на клей в Китцбюел с награден фонд 562 815 евро.

Любимецът на австрийската аудитория трябваше да прави поврат, само че въпреки всичко надви над Чжъчжън Чжан с 1:6, 6:3, 6:2 за час и 42 минути игра.

Двубоят не стартира по никакъв начин добре за Тийм, който загуби всеки един от първите пет гейма. Постепенно обаче австриецът преодоля слабия старт и до края на мача имаше съществено преимущество на корта, като също така и не съобщи повече подаването си.

За място на полуфиналите Тийм ще спори с французина Артур Риндеркнех, който отстрани номер 2 в схемата Яник Ханфман (Германия) след 7:6(3), 6:3.

Риндеркнех, който преди дни завоюва и шампионата " Чалънджър " в Цуг, Швейцария, реализира седмата си поредна победа. Той сподели доста постоянна игра и се оправи ненадейно елементарно с Ханфман, който е един от експертите в играта на клей.

Към четвъртфиналите продължава и лидерът в схемата Томас Мартин Ечевери. Аржентинецът не похаби изключително доста сили против сънародника си Гидо Андреоци и го надигра с 6:2, 6:2 за 75 минути.

В идващия кръг Ечевери ще срещне колумбуеца Данил Елахи Галан, който избави два мачбола преди да в профил германеца Даниел Алтмайер след 3:6, 6:2, 7:6(8).

Мачболи трябваше да отрази и Алекс Молчан, който сътвори един от най-големите обрати в историята на тенис мачовете при мъжете във формат два от три сета. В дуела с поставения под номер 4 в схемата австриец Себастиан Офнер Молчан губеше с 4:6, 0:5 40:А на собствен сервис на два пъти, само че някак освен избави мачболите, само че и върна двата пробива закъснение, изравни сетовете и нанесе съдбоносен удар в третия, с цел да доближи до крайната победа с 4:6, 7:5, 7:6(5).

В идващия кръг Молчан ще срещне аржентинеца Себастиан Баес, който в профил поставения под номер 6 Роберто Карбайес Баена от Испания след 6:1, 6:2.

Последните двама четвъртфиналисти в Китцбюел са аржентинецът Педро Качин и сърбинът Ласло Джере, които стигнаха до двусетови победи надлежно над испанеца Алберт Рамос и над бразилеца Тиаго Сейбот Вилд.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР