Шампионът в Световните серии по издръжливост (WEC) и победител от

...
Шампионът в Световните серии по издръжливост (WEC) и победител от
Коментари Харесай

Вижте участниците за Състезанието на шампионите 2018

Шампионът в Световните серии по устойчивост (WEC) и победител от " 24-те часа на Льо Ман " Тимо Бернхард ще бъде измежду участниците в тазгодишното " Състезание на първенците ", което ще се организира на 2 – 3 февруари. Домът на моторспорт събитието за първи път ще бъде в Близкия Изток – Саудитска Арабия, като това ще бъде и първото моторспорт съревнование, което районът ще посрещне.
Bring on the tarmac! #ROCRiyadh pic.twitter.com/BKIxCiBrsl
— #ROCRiyadh (@RaceOfChampions) January 23, 2018
Сред останалите участници тази година са още актуалният първенец в Световния раликрос Йохан Кристоферсон, който ще направи дебюта си в надпреварата. Всъщност той стартира кариерата си точно на пистата, само че няколко години по-късно сменя шампионата.

Двама от водачите пък преди малко завършиха акцията си в рали Дакар. Шейх Калид Ал Касими остана в сянка на заводските водачи с Peugeot, само че въпреки всичко финишира на влиятелното шесто място след хилядите километри из Перу, Боливия и Аржентина. Язеед Ал-Ражхи нямаше необикновен шанс и след много трудности не съумя да завърчи двуседмичния рали маратон.



Тази година обаче ще липсва един емблематичен участник. Пилотът на Скудерия Себастиан Фетел ще пропусне " Състезанието на първенците ", в което е един от най-традиционните участници още от 2009 година. Вместо това германецът ще се посвети напълно на концепцията за купа, която да занесе в Маранело. Миналата година той завоюва самичък отборната " Купа на нациите ", откакто съотборникът му Паскал Веерлайн се контузи. Предишните шест трофеи за Германия от " Купата на нациите " пък бяха извоювани от тима на Себастиан Фетел и Михаел Шумахер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР