Шампионът в Барселона Доминик Тийм сподели колко невероятно е чувството

...
Шампионът в Барселона Доминик Тийм сподели колко невероятно е чувството
Коментари Харесай

Тийм: Невероятно е да съм шампион, защото победих много силни съперници

Шампионът в Барселона Доминик Тийм показа какъв брой необикновено е възприятието да бъде вторият австриец след Томас Мюнстер, триумфирал в каталунската столица. По пътя към трофея Тийм победи за четвърти път в кариерата си Краля на клея Рафаел Надал.

It's THIEM TIME in Barcelona @ThiemDomi | #bcnopenbs pic.twitter.com/Vl77g5ycN6
— ATP Tour (@ATP_Tour) April 28, 2019
"Този триумф значи толкоз доста за мен, тъй като този шампионат в действителност е специфичен. Невероятен шампионат. Само най-великите в историята са печелили тук. Рафа, естествено, го е правил 11 пъти. Томас Мюнстер също е бил първенец и за мен е огромна част да съм вторият австриец с този трофей.

DREAM THIEM

Congratulations, @ThiemDomi #bcnopenbs pic.twitter.com/CknSVSsKoP
— ATP Tour (@ATP_Tour) April 28, 2019
Миналата година имах проблеми да се възстановя за идващия мач след успеха над Надал. След толкоз огромна победа не е елементарно да се вдигнеш за ново предизвикателство, само че допускам, че съм израснал в това отношение. Не започнах толкоз добре финала, само че против Даниил Медведев беше изцяло друг дуел. Когато изостанах с 0-3 гейма, започнах да играя по-добре и това му се отрази. Добра тактичност беше да употребявам повече слайс, тъй като той другояче не правеше неточности.

Не е толкоз значимо, че съм спечелил без изгубен сет, по-важното е, че победих доста мощни противници - Медведев, Надал, Пея, Мунар и Шварцман. Отново споделям, че този шампионат е доста специфичен. Тук съм за пети път и постоянно съм си мечтал за купата. Това ми дава доста убеденост за идващите седмици.

В Мадрид всички участници са звезди, тъй че отново ще бъде доста тежко. Сега съм убеден обаче в личните благоприятни условия, само че в Мадрид ще е доста тежко. През последните две години се представям добре там и ще се опитам да продължа по същия начин”, разяснява Тийм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР