Шампионът Ривър плейт среща бразилския Фламенго във финала в Копа

...
Шампионът Ривър плейт среща бразилския Фламенго във финала в Копа
Коментари Харесай

Финалът в Копа Либертадорес: кой ще спечели мача за историята

Шампионът " Ривър плейт " среща бразилския " Фламенго " във финала в Копа Либертадорес. Големият мач е довечера от 22.00 часа българско време и с него ще се отвори нова страница в историята.

За пръв път клубният отличник на Южна Америка ще бъде избран в една среща. Паметният дуел трябваше да се организира в чилийската столица Сантяго, само че поради митингите в страната беше изместен в Лима.

Зрителите чакат класическо опълчване по оста Аржентина - Бразилия.



За " Ривър плейт " промяната на стадиона е добре пристигнала - или най-малко за хората, които наблюдават традициите във футбола. Отборът е ставал първенец четири пъти, като има и два изгубени финала - и двата след съдбоносен трети мач в Сантяго (1966 и 1976 г.).

Преди година " милионерите " стъпиха на върха в влиятелния шампионат след исторически край против огромния си противник " Бока хуниорс " в Мадрид. Сега " Ривър плейт " още веднъж излезе победител в съревнованието, само че този път то се разви в полуфиналите.

Фотогалерия: Емоции и драма в "суперкласико " сред "Бока " и "Ривър " >

" Фламенго " единствено един път е бил на край - през 1981 година, когато става първенец.

Копа Либертадорес най-вече пъти е печелена от аржентински тимове - 25, а Бразилия е на второто място с 18. " Бока хуниорс " е последният тим, съумял да отбрани купата си (2000 и 2001 г.).

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР