Шампионът от последните четири издания на Новак Джокович започна с

...
Шампионът от последните четири издания на Новак Джокович започна с
Коментари Харесай

Новак Джокович потегли с 29-та поредна победа в "Уимбълдън"

Шампионът от последните четири издания на Новак Джокович стартира с безапелационна победа присъединяване си в шампионата. Сърбинът надделя аржентинеца Пабло Качин с 6:3, 6:3, 7:6 (4) за два часа и 10 минути на централния корт.

Джокович реализира своята 29-та поредна победа на.

Последното му проваляне в Лондон беше на четвъртфинал през 2017 година. От тогава той има четири следващи трофеи на шампионата.

Сърбинът преследва 24-та купа в Големия шлем, както и осма в " Уимбълдън ". С нея той може да изравни два върха - за осем триумфа в Лондон, достижение дело на Роджър Федерер, както и за пети следващ подобен (делят го Федерер и Бьорн Борг).

Единствените проблеми на Джокович бяха в първия сет, когато беше продънен. След това той откри играта си и не даде доста шансове на Качин.

Между първия и втория сет мачът бе пресечен за повече от час поради дъжд. Покривът на централния корт на комплекса бе пуснат, само че тревата се намокри. Двамата тенисисти излязоха да ревизират положението й, като Джокович не беше удовлетворен от хлъзгавата повърхнина. Сърбинът даже стартира да имитира, че бърше тревата с забрадка.

Във втората част Джокович реализира два пробива, до момента в който в третия сет се стигна до тайбрек.

" Той сервира доста добре в третия сет, беше доста прецизен. Успях да се наложа едвам при започване на тайбрека. Първият мач постоянно е рисков, защото аз не играя в подготвителните шампионата на трева, а тук стилът е тактиката са напълно разнообразни от тези на червени кортове. Надявам се равнището ми да се подвига от мач на мач ", сподели Джокович след мача.

Друг от любимците - Каспер Рууд победи мъчно френския квалификант Лоран Локоли с 6:1, 5:7, 6:4, 6:3. За втори кръг се класираха и двата руснаци Андрей Рубльов и Аслан Карацев, които ще се изправят един против различен. Рубльов победи австралиеца Макс Пърсел с 6:3, 7:5, 6:4, до момента в който Карацев се оправи с Люка ван Аш с 6:7 (4), 6:4, 6:2, 6:4.

С безапелационен триумф потегли и международната №1 при дамите Ига Швьонтек. Полякинята надигра китайката Лин Жу с 6:1 6:3.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР