Шампионът от 2019 година Ник Кириос (Австралия) ще играе на

...
Шампионът от 2019 година Ник Кириос (Австралия) ще играе на
Коментари Харесай

Японец застава на пътя на Ник Кирьос за трофея във Вашингтон

Шампионът от 2019 година Ник Кириос (Австралия) ще играе на финала на шампионата по тенис на твърда настилка от категория ATP 500 във Вашингтон (САЩ) при мъжете с награден фонд 2,1 милиона $. Съперник на австралийският тенисист ще бъде японецът Йошихито Нишиока. Срещата започва тъкмо в среднощ в неделя, 08.08, и ще може да я гледате онлайн по MAX Sport 1.

Кириос доближи втори следващ край на шампионатите, в които взе участие за първи път в кариерата си. Той победи на полуфиналите Микаел Имер (Швеция) със 7:6(4), 6:3 в мач, траял час и 36 минути. Австралийският тенисист се оправи добре в жегата и влагата на твърдите кортове във Вашингтон. Кириос завоюва траяло 24 удара разиграване за преднина от 5:4 в тайбрека на първия сет и поведе, а във втората част един пробив му бе задоволителен за крайния триумф.

„ Микаел е страховит спортист и в действителност не чаках да е толкоз бърз. Може би идващия път, когато играя против него, ще приложа и по-различна тактичност. Полуфиналът несъмнено беше сложен и съм благополучен, че още веднъж ще играя на край “, разяснява Ник Кириос, който е финалист от „ Уимбълдън “ през тази година. Той може да се изкачи до 37-ото място в ранглистата, в случай че завоюва купата. Трофеят във Вашингтон от 2019-а е последната от общо шестте му трофеи от АТП сериите.

96-ият в ранглистата Йошихито Нишиока в профил поставеният под номер 1 в схемата руснак Андрей Рубльов с 6:3, 6:4 за час и 21 минути. Нишиока нямаше победа в тура от март в Маями, само че тази седмица се оправи с имена като Алекс де Минор, Карен Хачанов и Дан Еванс. Той има единствено една купа на равнище АТП от 2018 година в Китай.

„ Играли сме много пъти с Ник, само че той ме побеждава всякога откогато бяхме 16-годишни. Наистина е мъчно да се играе против него “, разяснява японецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР