Шампионът от 2009 година и лидер в световната ранглиста Рафаел

...
Шампионът от 2009 година и лидер в световната ранглиста Рафаел
Коментари Харесай

Надал с лекота в третия кръг на Australian Open

Шампионът от 2009 година и водач в международната класация Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

33-годишният испанец победи аржентинеца Федерико Делбонис с 6:3, 7:6 (4), 6:1 за 2:32 часа.

Надал направи един пробив в първия сет. Втората част беше равностойна, двамата печелеха подаванията си, само че в тайбрека испанецът поведе с 5:2 точки и завоюва със 7:4. В третия сет Матадора стигна до нови два пробива и без проблеми затвори мача.

Рафа приключи с 33 печеливши удари, осем аса и 29 непредизвикани неточности.

" Труден мач се получи, изгубих толкоз доста благоприятни условия на точките за пробив. Успях да печеля тайбрека на втория сет, а в третия сет играх по-освободено ", съобщи Надал след мача.

В третия кръг испанецът, който предходната година загуби на финала от Новак Джокович, ще играе против своя съотечественик Пабло Кареньо-Буста, който отстрани Петер Гойовчик (Германия) с 6:4, 6:1, 1:6, 6:4.

Снимка: Reuters

Надал за следващ път потвърди, че е огромен спортсмен. При едно разиграване той удари без да желае с топката в главата момиче, което стоеше до мрежата. Испанецът изтича неотложно, с цел да ревизира по какъв начин е детето, а след края на мача още веднъж отиде и му се извини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР