Шампионът Нефтохимик(Бургас) с нашите съграждани Николай Учиков и Стоян Самунев

...
Шампионът Нефтохимик(Бургас) с нашите съграждани Николай Учиков и Стоян Самунев
Коментари Харесай

С трима пазарджикли Нафтата мина през ЦСКА за 1/2 финала

Шампионът Нефтохимик(Бургас) с нашите съграждани Николай Учиков и Стоян Самунев в състава си и водени от пазарджишката волейболна легенда Найден Найденов отстрани ЦСКА(София) и стана вторият ½-финалист в шампионата за Купата на България.

Носителят на трофея победи " алените " с 3:2 (17:25, 25:22, 25:21, 25:27, 15:11) в извънредно зрелищен дуел, приключил преди минути в спортна зала " Васил Левски " в Пазарджик.

Така на следващия ден играчите на пазарджишкият треньор Найден Найденов ще се изправят против Добруджа в спор за място на финала.

ЦСКА стартира доста мощно мача и след два аса на Пламен Шекерджиев към този момент водеше с 6:1, а в един миг от гейма имаше задатък от 15:6. " Червените " бяха постоянни, разрушиха посрещането на противника, който позволи много неточности.

В началото на втория гейм в състава на Нефтохимик в игра влезе пазарджиклията Стоян Самунев на мястото на Илия Петков.

Тази част бе надалеч по-оспорвана и забавна.

Водачеството се сменяше. При 13:10 за ЦСКА на полето за Нефтохимик се появи и 16-годишният Денис Карягин за сметка на Ален Джорджевич.

В средата на гейма разпределителят на Нефтохимик Георги Братоев получи жълт картон, а на треньора на бургазлии Найден Найденов бе показан червен картон.

И двамата имаха искания към рефера Игнат Митев. В решителната част на гейма първенците демонстрираха страхотна отбрана, прекрасен сервис и изравниха резултата.

В третата част носителят на трофея диктуваше събитията на полето.

Играчите на Нефтохимик взеха задатък от 5 точки при 10:5 след мощна серия от сервис на Денис Карягин.

Малко по-късно първенците поведоха с 19:12, а нашият съгражданин Николай Учиков бе неукротим на офанзива.

Ивайло Стефанов и Иван Крачев се появиха на полето за ЦСКА на местата надлежно на Симеон Александров и Венцислав Георгиев.

Четвъртата част предложи невероятни страсти. Нефтохимик поведе с 15:9 и всичко в мача изглеждаше ясно. Последваха обаче 6 следващи точки за " алените " и тъждество.

В края първенците взеха задатък от 22:19, само че ЦСКА още веднъж откри сили да изравни и при третата опция да завоюва гейма.

В тайбрека играта беше точка за точка до 8:8. Нефтохимик взе задатък от 11:9 след ас на Георги Петров, а малко по-късно поведе с 12:9. Това бе задоволително за крайния триумф с 15:11.

След броени минути стартира и 3-тия 1/4 край от днешната стратегия. В него Хебър излиза против Марек(Дупница).

ЦСКА: Пламен Шекерджиев, Христо Цветанов, Тодор Костов, Венцислав Георгиев, Владимир Станков, Симеон Александров и Мартин Божилов – либеро;

Нефтохимик: Георги Братоев, Ален Джорджевич, Илия Петков, Николай Учиков, Георги Петров, Николай Къртев и Теодор Салпаров – либеро;

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР