Шампионът на Южна Америка Ривър Плейт най-накрая се завърна в

...
Шампионът на Южна Америка Ривър Плейт най-накрая се завърна в
Коментари Харесай

Ривър Плейт спретна голяма фиеста на Монументал

Шампионът на Южна Америка Ривър Плейт най-сетне се завърна в Аржентина и съумя да отпразнува справедливо извоюваната Копа Либертадорес. Както е известно, " милионерите " завоюваха с 3:1 историческия край против безконечния си противник Бока Хуниорс на стадион " Сантиаго Бернабеу ", като завоюваха своята четвърта купа на Южното полукълбо. Това се случи на 9 декември, само че милионите почитатели на " бяло-червените " нямаше по какъв начин да честват с любимците си, които от испанската столица отпътуваха за ОАЕ, където участваха в международното клубно състезание, завършвайки на трето място.

Най-важният трофея в цялата историята на Ривър Плейт обаче нямаше по какъв начин да не бъде отпразнуван особено. Именно заради това над 60 000 почитатели изпълниха " Монументал ", с цел да посрещнат идолите си, които им донесоха мечтана наслада, записвайки имената си със златни букви в историята на Ривър.

Директно от летището Марсело Гаярдо и играчите дойдоха на митичния стадион, който беше лишен от това да бъде хазаин на историческия край на 24 ноември, когато срещата беше отсрочена заради произшествия с рейса на Бока, в който пострада капитанът на " генуезците " Пабло Перес.

Няколко часа преди кацането почитателите на Ривър започнаха да пълнят трибуните, като тези с билети за мача на 24 ноември имаха преимущество и влизаха първи. Хиляди още не се бяха върнали от ОАЕ, където отидоха да поддържат любимците си, само че все пак трибуните бяха цялостни, а купонът цялостен.

Треньорът и играчите говореха пред почитателите на специфична сцена направена на терена. Привържениците не спираха да скандират техните имена, обичаните си песни, както голям брой песни против безконечния противник Бока, а също по този начин и новите измислени за триумфа на трансформиралия се в именит край.

Мачът на века в Южна Америка, както беше определян преди конфликта, няма да бъде пропуснат в никакъв случай нито от Ривър, нито от Бока, само че безконечната популярност остана за " милионерите ", които завоюваха най-важното Суперкласико в 105-годишната история на безконечния конфликт. Копа Либертадорес final кръг, неделя 9 декември  Ривър Плейт 3:1краен резулат  Бока Хуниорс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР