Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър безспорно е

...
Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър безспорно е
Коментари Харесай

5 интересни факта за Бронзовия бомбардировач Уайлдър

Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър несъмнено е един от най-хубавите боксьори на планетата. Уайлдър е собственик на забележителния връх от 38 победи и 0 загуби, а в 37 от тези случай той е приключвал съперниците си преди края на последния гонг.

Това са общоизвестни обстоятелства, само че познавате ли в действителност "Бронзовия бомбардировач "?

Предоставяме ви пет забавни обстоятелството за Дионтей Уайлдър, които може би не знаете:

1. От къде идва прякорът му

Прякорът на Дионтей Уайлдър "Бронзовият бомбардировач " идва, откакто той печели бронзов орден на Летните олимпийски игри през 2008-ма година в Пекин. Тогава той е единственият американец измежду боксьорите, който си потегля с орден.

2. Мечти различаващи се от бокса

Уайлдър мечтае да играе футбол или баскетбол в университета в Алабама, само че откакто щерка му Наея се ражда с вродена особеност в развиването на гръбначния дирек и гръбначния мозък (Спина Бифифа), Уайлдър се отхвърля от тази своя фантазия и стартира работа на две места като по едно и също време с това стартира да се боксира за пари.

3. Първа международна купа

Когато през януари 2015-та година Уайлдър побеждава Бърмейн Стивърн посредством единомислещо съдийско решение, той става първият боксьор на Съединени американски щати, който държи купа в тежка категория от 2007-ма година насам, когато за последно Шанън Бригс е притежател на купата на WBO.

4. Преди първата международна купа

До януари 2015-та година Уайлдър работи като снабдител на бира за компанията "Green Beverage Company ". Той употребявал работния си ден като подготовка, разнасяйки на ръце
70-килограмови кегове бира всекидневно.

5. Късен старт на професионалната му кариера

Уайлдър прави своя професионален дебют на 23-годишна възраст на 15-ти ноември 2008-ма година. Срещата завършва много бързо, откакто "Бронзовият бомбардировач " праща в нокаут съперника си още във втория рунд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР