Шампионът на WBA в полутежка категория Джай Опетая се изправя

...
Шампионът на WBA в полутежка категория Джай Опетая се изправя
Коментари Харесай

Риба е най-трудният съперник на световен шампион

Шампионът на WBA в полутежка категория Джай Опетая се изправя против латвиеца Мариус Бриедис в събота вечерта в най-големия пердах в кариерата си. Но австралийския боксьор признава, че най-трудната битка в живота му е била с… риба.

Опетая се е борил осем месеца, с цел да улови известния в района на родината му морски кефал. Боксьорът ще опита да вземе от Бердис купите на IBF и на Rinfg Magazine в полутежка категория на следващия ден вечер.

27-годишният Опетая е разпален риболовец. Той преодолял едно от най-големите провокации в кариерата си в края на предходната година, когато излязал да лови кефал и съумял да хване подобен покрай крайбрежията на Нюкасъл (Австралия).

Роденият в Сидни войник има 17 победи с нокаут от 21 мача в кариерата си и признава, че риболова е „ бягство “ от всекидневието за него в последните години.

„ Докато бокса става все по-сериозен и заема цялото ми време, риболова е бягство за мен “, признава Опетая пред Фокс Спортс.

Той признава, че е луд освен в крошетата, само че и в морето и възнамерява да си купи яхта, незабавно откакто получи хонорара от багра в събота вечер. Участникът на Олимпиадата през 2012 лови избрани типове риба и не стопира до момента в който открие екземпляра, който търси.

През пролетта на предходната година Опетая учи в продължение на дни по какъв начин да улови кефал по крайбрежията на Ню Саут Уелс. Уловът им е сложен, поради дребния брой кефали, които има. За да улови един, боксьорът се е опитвал 8 месеца, преди да успее.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР