Шампионът на Испания Барселона отчита приход от трансфери този сезон.

...
Шампионът на Испания Барселона отчита приход от трансфери този сезон.
Коментари Харесай

Барса на печалба от трансфери през този сезон

Шампионът на Испания Барселона регистрира доход от прехвърляния този сезон. До момента управлението на клуба е платило тъкмо 127.9 милиона евро за нови футболисти, а " блаугранас " са получили 148.25 милиона от продажба на играчи или отдаването им чартърен. Така Барса печели 20.35 милиона . Възможно е до края на януари да има нови покупко-продажби и в двете направления.

 Снимка 369933
Източник:

През лятото Барселона заплати за петима нови. Най-много пари бяха дадени за бразилското крило Малком , който по този начин и не съумява да се пребори за титулярно място в състава на Ернесто Валверде. От " Камп Ноу " преведоха на френския Бордо 41 милиона евро за правата на футболиста. Втората най-скъпа покупка на Барселона през този сезон е централният бранител Клеман Ленгле. За него Севиля получи 35.9 милиона. Той получава надалеч повече късмет за изява от Малком, най-много поради честите травми на Самуел Умтити. За бразилеца Артур Мело бяха платени 31 милиона на Гремио, а Байерн (Мюнхен) взе 18 за Артуро Видал. Мело се наложи измежду титулярите, само че положителни игри демонстрира и Видал. Барса похарчи единствено 2 милиона евро през зимата - за централния бранител Джейсън Мурийо, който пристигна на " Камп Ноу " чартърен от Валенсия до края на сезона.

 Снимка 380808
Източник:

Каталунците получиха милиони евро за деветима свои. Най-скъпата продажба е тази на Паулиньо , който се завърна в китайския Гуанджоу за 42 милиона евро. На второ място в тази ранглиста е колумбиецът Йери Мина, който отиде в Евертън за 30.25 милиона. Барселона получи общо 25 милиона от Борусия (Дортмунд) за нападателя Пако Алкасер - първо 2 за наем и по-късно 23 за откупуването правата на испанеца. Левият бек Лука Дин се събра с Мина в Евертън за 20.2 милиона евро, а Жерар Деулофеу стана част от различен британски тим - Уотфорд. Каталунците получиха 13 милиона за юношата си. Барса регистрира доход под 10 милиона евро от прехвърлянията на четирима. Севиля заплати 8.5 милиона за десния халф-бек Алеиш Видал и 1.05 милиона за нападателя Мунир ел Хадади. Бразилският централен бранител Марлон отиде в италианския Сасуоло за 6 милиона евро. Евертън взе трети от Барса, само че чартърен - Андре Гомеш. За португалеца англичаните броиха 2.25 милиона.

 Коутиньо е твърдо решен да се потвърди в Барселона
Коутиньо е твърдо решен да се потвърди в Барселона

За момента не желае да бъде трансфериран в Манчестър Юнайтед
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР