Шампионът на Франция от 2021 година Лил победи с 3:1

...
Шампионът на Франция от 2021 година Лил победи с 3:1
Коментари Харесай

Лил показа характер и обърна десетима от Монпелие

Шампионът на Франция от 2021 година Лил победи с 3:1 Монпелие като посетител в ранния неделен мач в Лига 1. " Песовете " съумяха да създадат цялостен поврат, откакто домакините откриха в 20-та минута посредством Ели Уахи Джонатан Дейвид върна един гол за Лил в 41-та минута. Анхел Гомес реализира обрата с гол в 57-та минута, а още веднъж Джонатан Дейвид оформи крайното 3:1 в 95-та минута.

Първото попадение бе за Монпелие в 20-та минута, тогава вратарят на гостите Леонардо Жардим излезе неразчетено отвън наказателното поле и се размина с топката, от което се възползва Ели Уахи, който откри за домакините.

Лил изравни в 41-вата минута с хубава офанзива, при която някогашният футболист на Монпелие Реми Кабела подаде на Джонатан Дейвид, който означи.

Краят на първото полувреме бе призрачен за домакините, защото опитният Валер Жермен бе изпъден от терена с пряк червен картон за рисково нарушаване.

В 57-ата минута Анхел Гомес съумя да изведе гостите напред в резултата.

Въпреки че бе с 10 души на терена Монпелие опита заключителен напън, с цел да стигне до тъждество. Това отвори доста пространства в отбраната им и в последната минута на добавеното време Джонатан Дейвид получи пас от Бамба и с диагонален удар отляво оформи крайното 3:1.

Благодарение на трите точки Лил съумя да изпревари Монпелие в класирането и към този момент е на пето място, до момента в който домакините останаха шести.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР