Шампионът на България по футбол Лудогорец отстрани актуалния носител на

...
Шампионът на България по футбол Лудогорец отстрани актуалния носител на
Коментари Харесай

Лудогорец детронира Левски за Купата а България - Футбол

Шампионът на България по футбол Лудогорец в профил настоящия притежател на трофея Левски и продължава на четвъртфинал в шампионата за Купата на България. Разградчани изоставаха с 0:1, само че направиха цялостен поврат и победиха с 2:1. Така разградчани оформят осемте тима, които ще спорят за трофея напролет на 2023-а година.

Резервата Игор Тиаго заличи попадението на Уелтън, а Бърнард Текпетей обезпечи триумфа 10 минути преди края на срещата. Драмата за Левски беше цялостна, откакто в последните секунди Хосе Кордоба пропусна дузпа.

Гостите от София започнаха срещата доста по-активно, като на два пъти Георги Миланов стреля, само че вратарят Слуга избави без проблеми. Следващата обстановка за Левски беше в 22-ата минута Уелтон проби чудесно и стреля. Вратарят мазета, само че нямаше нито един от Левски, с цел да направи добавка

В 34-ата минута нов пробив на Уелтън от ляво вещаеше заплаха, който опита нещо приблизително сред удар и пас към Роналдо, само че топката мина в навън до гредата.

В първия половин час разградчани пробваха няколко многоходови комбинации, само че до решителен удар в рамката на Пламен Андреев по този начин и не се стигна. Първият такъм беше в 39-ата минута, когато Тисера, Рик Джонатан и Текпетей сътвориха добра контраофанзива, а ганайското крило влезе във вътрешността в средата на терена и насочи мощен удар, който вратарят на гостите отби.

Левски пропусна най-чистото си състояние преди почивката в 1-ата минута на добавеното време, когато Антон Недялков почисти топката пред крайници на Уелтън. Всичко стартира от извоювано единоборство от Хосе Кордоба против Клод Гонсалвеш в центъра на терена, офанзивата продължи през Георги Миланов, който подмина Нонато и стреля мощно с левия крайник, само че Слуга мазета. Уелтън обаче беше изпреварен от Антон Недялков, който извади топката в корнер.

Началото на второто полувреме не предложи кой знае каква смяна в държанието на двата тима, като Уелтън проби от ляво в 50-ата минута и пусна топката пред празната врата, само че нямаше негов съотборник да засече.

Но в 61-ата минута по-активната игра на " сините " даде резултат и Уелтън вкара гол, въпреки и много инцидентно, добутвайки топката в корема си зад вратаря Слуга. Левият защитник Цунами проби по флавга и му центрира фалцово. Домакините претендираха за игра с ръка, само че съдията Георги Давидов ревизира редовността на гола благодарение на видеосистемата (ВАР) и удостовери преднината за Левски.

Старши треньорът на първенците продължи с измененията и идващите две дадоха мълниеносен резултат. Секунди откакто се появиха на терена Кирил Десподов и Игор Тиаго създадоха гол за 1:1. Десподов центрира от корнер, топката попадна в Пьотровски. Полският отбранителен халф напредна от ляво и центрира паралелно на вратата, а Хосе Кордоба неосведомен не съумя да спре Тиаго, който изравни от чиста позиция. Но забавните минути продължиха и Бърнард Текпетей искаше дузпа поради отбила се топка в ръката на Ван дер Каап. След нова интервенция на ВАР съдията Давидов уточни играта да продължи.

Десет минути преди края Бърнард Текпетей направи цялостен поврат. Отбита след офанзива на лудогорци топка попадна в ганаеца на лявото крило, той дриблира на вътре и с мощен изстрел с левия крайник прати топката под плонжа на вратаря Андреев.

Левски реагира и потегли да търси изравняването. 6 минути преди края те получиха чудесна опция да пратят мача в продълженията. Активният ляв защитник Цунами получи подаване от Краев, напредна и стреля по диагонала, само че неопределено. Но съдията Давидов получи сигнал в слушалката от ВАР-арбитрите за игра с ръка на Оливие Вердон. Реферът отиде на монитора край терена и макар че при сходна обстановка не отсъди такова нарушаване за домакините, в този момент даде дузпа за Левски. Зад топката застана централния защитник Хосе Кордоба, който стреля извънредно неопределено над вратата в навън.

Съдията Давидов даде 10 минути добавено време, само че гостите от София по този начин и не направиха нещо съществено, с цел да стигнат до равенството.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР