Шампионът на България Лудогорец ще се изправи срещу нидерландския гранд

...
Шампионът на България Лудогорец ще се изправи срещу нидерландския гранд
Коментари Харесай

Тежък жребий за Лудогорец! "Орлите" срещат Аякс, ако отстранят Астана

Шампионът на България Лудогорец ще се изправи против нидерландския гранд Аякс в плейофа за Лига Европа, в случай че преодолее Астана в третия квалификационен кръг. Това отреди през днешния ден жребият, който бе теглен в 14:00 български време в Нион.

Родният отличник бе подложен в трета урна, като " орлите " можеха да срещнат някой от тимовете от първите две. Това обаче може да се каже, че бе най-тежкият вероятен съперник, който можеше да се падне на Лудогорец.

Аякс се включва непосредствено в тази фаза на Лига Европа, откакто приключи на трето място през миналата година в Ередивизи. През последните години тимът има полуфинал в Шампионската лига и край в Лига Европа, а в историята си е четирикратен европейски първенец. През предходната година игра в групите на ШЛ, само че приключи трети и продължи присъединяване си във втория по мощ европейски шампионат. Там грандът от Амстердам отпадна от Унион (Берлин) на 1/16-финал.

Лудогорец ще бъде хазаин в първата среща на 24 август, а във втората ще гостува в Нидерландия на 31 август. Ако родният първенец победи Астана, само че отпадне от Аякс, то тогава непосредствено ще попадне в групите не Лигата на конференциите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР