Шампионът на Аржентина Бока Хуниорс стартира ударно участието си в

...
Шампионът на Аржентина Бока Хуниорс стартира ударно участието си в
Коментари Харесай

Бока Хуниорс тръгна ударно към нов трофей

Шампионът на Аржентина Бока Хуниорс започва стремително присъединяване си в шампионата за Купата на Суперлигата - 2020 година. " Генуезците " разгромиха с 4:1 Годой Крус в гостуването си от първия кръг на конкуренцията. Двубоят се игра пред празните трибуни в Мендоса, с цел да бъде понижена опцията за болест на Коронавирус - 19. Тимът на Мигел Русо не стартира с най-хубавите си футболисти, само че израстването в тима от началото на годината е явно. Всички футболисти нападат и се пазят, а " синьо-жълтите " са извънредно резултатни.  Тевес прати в възторг Бока Хуниорс, откакто измъкна купата от Ривър Плейт В съвсем подготвително движение гостите от Буенос Айрес завоюваха мача с три гола разликата, като след идването на Русо в последните осем дуела във всички шампионати са отбелязали 24 попадения, а са позволили единствено три.
20’PT | Godoy Cruz 0-1 #Boca.#VamosBoca pic.twitter.com/1hcn0FVlz2
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) March 14, 2020 Десният бранител Буфарини даде задатък на Бока в 7-ата минута с прекрасен гол, само че Бадалони изравни в 29-ата минута след центриране от фаул. Бившият състезател на Бенфика и Атлетико Мадрид Салвио вкара десетото си попадение в 25 мача за клуба. През втората част капитанът в този мач Искерос вкара трети гол, а колумбийският халф Кампусано оформий крайното 4:1 с първото си попадение за Бока Хуниорс.
 Бока Хуниорс мачка в Копа Либертадорес (видео) Така " генуезците " поведоха в Група " А " на шампионата за Купата на Суперлигата. Това е второ издание на конкуренцията, в което присъединяване взимат единствено 24-те състава от елита на Аржентина за сезон 2019/2020 година. Миналата година Бока загуби финала от Тигре, само че тогава конкуренцията беше на директна елиминация, до момента в който през този сезон всичките сформира са разграничени на две групи от 12 тима. Играе се на принцип всеки против всеки, само че по един път, а първите два тима в крайното класиране на всяка една група играят два полуфинала, от които излизат финалистите. Шампионът си подсигурява присъединяване в Копа Либертадорес за 2021 година, а финалистът в Копа Судамерикана.
¡GANÓ #BOCA! pic.twitter.com/iVc9afk7HA
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) March 15, 2020 Бока е в група със Сан Лоренцо, Индепендиенте, Банфийлд, Велес, Нюелс Олд Бойс, Арсенал Саранди, Унион, Химнасия ла Плата, Патронато, Сентрал Кордоба и Годой Крус.  Ривър Плейт отхвърля да играе за Купата на Суперлигата поради боязън от пандемията Лидерът на група " Б " Ривър Плейт отхвърли да семейства на Атлетико Тукуман от съображения за сигурност против ковид. Така с изключение на сериозна финансова глоба, най-вероятно " милионерите " ще бъде осъдени с лишаване на три точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР