Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна грешна стъпка

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна грешна стъпка
Коментари Харесай

Манчестър Сити записа второ поредно равенство във Висшата лига

Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна неверна стъпка във Висшата лига, откакто стигна единствено до тъждество 1:1 при гостуването си на Нюкасъл в първия мач от шестия кръг.

" Гражданите " остават на първото място в таблицата с 14 точки, само че още до края на деня могат да бъдат свалени от него от Арсенал и Ливърпул.

След като преди седмица при семейството си на Арсенал футболистите на Пеп Гуардиола стигнаха единствено до тъждество 2:2, то в днешния дуел те излязоха пределно стимулирани да вземат трите точки. През първото полувреме играта на гостите спореше, а пробивите на Джак Грийлиш по левия фланг вещаеха непрекъснати проблеми за Ник Поуп. Точно преди един подобен в 37-мата минута падна и първият гол в мача. Грийлиш комбинира по земя с Йошко Гвардиол, който се освободи от опеката на защитник на домакините и с удари по диагонала с десния крайник бе прецизен за 0:1.

Нюкасъл обаче съумя да реагигра през второто полувреме, въпреки играта още веднъж да бе главно в половината на " свраките ". В 57-мата минута Антъни Гордън се измъкна зад централните бранители на Манчестър Сити и бе повален на земята от вратаря Едерсон, което докара до дузпа в интерес на домакините.

Именно Гордън застана зад топката и с невъзмутим удар бе прецизен за 1:1.

В заключителните 30 минути играта се придвижи напълно в половината на Нюкасъл, само че вратарят Ник Поуп бе безукорен във всички обстановки, в които се изискваше намесата му.

Със извоюваната точка Нюкасъл излезе на краткотрайното пето място в класирането с 11 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР