Шампионът на Англия Манчестър Сити бе спрян на свой терен

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити бе спрян на свой терен
Коментари Харесай

Челси не се даде на Сити и удари рамо на Ливърпул за титлата

Шампионът на Англия Манчестър Сити бе спрян на собствен терен от Челси, който удържа задатъка си от 1:0 до 83-ата мин., когато Родри избави точката за „ жителите “ с попадение за крайното 1:1.


Така отборът на Пеп Гуардиола резервира третото място с мач по-малко, само че даже при победа над Брентфорд във вторник още веднъж ще остане зад водача Ливърпул.

В 12-ата минута Манчестър Сити сътвори първото по-опасно състояние в срещата. Хулиан Алварес центрира към Ерлинг Холанд, който преодоля Коулил и стреля над напречната греда. В 23-ата минута Челси провежда контраофанзива, при която Мало Густо получи на десния фланг и незабавно продължи към Николас Джаксън, а нападателят бе самичък против вратаря, само че се забави и Едерсон съумя да избави.

Десетина минути по-късно Стърлинг също бе изведен очи в очи с бразилския пазач на Манчестър Сити, само че се забави и Едерсон улови умерено, а след това бе отсъдена и засада. В 42-ата минута " сините " откриха резултата. Николас Джаксън подаде по страховит метод на Стърлинг, той финтира Кайл Уокър и се разписа - 0:1.

В 45-ата Николас Джаксън отклони топката към личната си врата, само че Дизази бе на вярното място и почисти пред голлинията.

В началото на втората част Кайл Уокър изпревари Стърлинг в наказателното поле на Челси, като и двамата паднаха на тревата, а съдията отсъди нарушаване в офанзива на футболиста на " жителите ". Повторенията демонстрираха, че контакт от Стърлинг по отношение на бранителя на Манчестър Сити има, само че дузпа не бе отсъдена след обзор с ВАР.

В 51-ата минута Холанд пропиля добра опция за изравнително попадение. Малко по-късно Стърлинг можеше да означи, само че Едерсон блесна с необикновено избавяне. Чилуел опита добавка, само че и тя бе отразена. В 65-ата Холанд още веднъж получи опция на чиста позиция, насочи изстрел, само че Джордже Петрович се намеси уверено.

Десетина минути по-късно норвежката звезда направи нов пропуск, след който се хвана невярващо за главата.

В 83-ата Сити въпреки всичко съумя да изравни. Удар на Уокър бе блокиран от Дисаси, след което топката стигна до Родри, който стреля мощно, тя рикошира в Чалоба и влезе под напречната греда за крайното 1:1.

Така беше прекратена серията на първенците от 11 следващи победи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР