Шампионът Марица Пловдив спечели редовния сезон в Националната волейболна лига

...
Шампионът Марица Пловдив спечели редовния сезон в Националната волейболна лига
Коментари Харесай

Марица Пловдив спечели редовния сезон в Националната волейболна лига за жени

Шампионът Марица Пловдив завоюва постоянния сезон в Националната волейболна лига за дами, откакто „ жълто-сините “ надиграха Дея спорт Бургас с 3:0 (25:21, 25:15, 25:13) гейма като хазаин в среща от 12-ия кръг на шампионата и по този начин два кръга преди края на първата фаза на шампионата не могат да бъдат изместени от първата позиция в класирането.

Възпитаничките на Борислав Крачанов водят безапелационно в подреждането без загуба от началото на сезона и към този момент имат 36 точки в актива си, като са недостижими на върха. Отборът на Дея спорт е пети с 12 точки, колкото има и шестият Марица 2022 Пловдив.

Шампионките започнаха по-силно срещата в зала „ Колодрума “ и поведоха 10:4. Гостите обаче демонстрираха добра игра в отбрана и на обсада и съумяха да наваксат изоставането си. Стигна се до 20:20, само че по-късно Марица взе самодейността и направи серия от 4 безответни точки, с цел да затвори първата част с 25:21.

Вторият гейм започва равностойно и двата отбора вървяха точка за точка до 6:6. Последваха мощни минути за шампионките, които завоюваха 4 следващи разигравания и поведоха с 10:6. Домакините усилиха задатъка си до 16:8 и не позволиха изненада до края, с цел да вземат и втората част с безапелационното 25:15.

Още при започване на третия гейм тимът на Марица отвори удобна преднина от 11:4, която задържа без усложнения и затвори мача след 25:13 в третата част.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР