Шампионът Лудогорец успя да надигае категорично потенциалния съперник в битката

...
Шампионът Лудогорец успя да надигае категорично потенциалния съперник в битката
Коментари Харесай

Лудогорец тръшна гръмко безпомощния ЦСКА преди Астана и влоши още повече ситуацията при червените

Шампионът Лудогорец съумя да надигае изрично евентуалния противник в борбата за купата в efbet Лига - ЦСКА, с 3:0 на " Хювефарма Арена " в Разград. " Орлите " не оставиха късмет на противника си в хода на 90-те минути сред двата мача с Астана от Лига Европа и съумяха да се оправдават след провалянето с 1:2 от Казахстан преди решителната подготовка.

Руан Секо даде задатък на домакините в осмата минута, до момента в който Сейни Сейнянг си вкара автогол след 33 минути игра на арената в Разград, с цел да може " зелените " да стигнат до второ попадение в срещата.

През втората час " орлите " съумяха да вкарат и трети гол в срещата, като Кирил Десподов беше прецизен от углавен удар, с цел да оформи крайното 3:0 над " алените " в мач от петия кръг на efbet Лига. Лудогорец също по този начин доигра срещата с 10 индивида, откакто Сонко Сундберг удари с ръка Дюкенс Назон в 74-ата минута.

Лудогорец беше първият отбор, който нападна съперниковата врата и това се случи след по-малко от три минути игра. Тогава " орлите " извършиха тъч, а Иван Йорданов шутира извънредно мощно с левия крайник, само че в обсега на Бусато и бразилският пазач на столичани отрази в ъглов удар. Разградският първенец продължи с по-настъпателните дейности и осъществя офанзива отляво. Текпетей комбинира с Десподов, който го изведе с пета. Ганаецът шутира мощно по диагонала, само че Густаво Бусато се прояви чудесно и мазета в следващ ъглов удар в срещата.

Натискът на " орлите " донесе нужния резултат. Кирил Десподов извърши директен свободен удар отляво и реши да центрира в наказателното поле на " алените ". Той откри по отличен метод Руан Крус, а Мено Кох изпусна нападателя на ЦСКА и сбърка за следващ път. За стрелеца на разградчани остана да насочи тъкмо топката с глава и той го стори, с цел да открие резултата в Разград.

След 12 минути игра левият бек на домакините - Сон, откри чудесно в наказателното поле на ЦСКА - Клод Гонсалвеш. Португалецът опита паралелен пас към Руан Секо, само че Християн Петров направи първокласен шпагат, с цел да предотврати втори гол във вратата на своя тим.

В 14-ата гостите от столицата дадоха отговор с състояние в срещата. Дюкенс Назон беше изведен зад защитата на " орлите ", която имаше искания за засада на хаитянина. Такава не беше отсъдена и той стреля към вратата на Падт, но много анемично и Оливие Вердон догони почисти топката.

Двуострите събития на терена в Разград продължиха и в 19-ата гостите за прощален път погледнаха по-смело към вратата на първенеца. Тобиас Хайнц имаше опция да обстрелва и норвежецът го стори с десния крайник, но топката профуча над напречната греда на Серджио Падт.

В 33-ата  " орлите " извършиха хитро ъглов удар и " хванаха на въдицата " своя противник. Десподов центрира от корнер, а Иван Йорданов пропусна топката сред краката си, с цел да може тя да отиде към Аслак Фон Витри. Нидерландският защитник на Лудогорец стреля с десния крайник. Топката отиваше неопределено, само че се отклони в тялото на Сайнейн Сенянг, след което влетя във вратата на Бусато, който нямаше какво да стори след рикошета в тялото на левия бек на " алените " - 2:0 за Лудогорец.

Лудогорец продължи да бъде по-деен в срещата и няколко удара към вратата на Бусато бяха блокирани след пожертвователна игра от бранители на ЦСКА, с цел да не се стигне до гол във вратата на столичани. Две преди края на първата част Якуб Пьотровски овладя в половината на ЦСКА и видя с обмислен пас Кирил Десподов, който се отскубна от защитата на ЦСКА. Капитанът на " орлите " насочи извънредно тежък изстрел към вратата на Бусато, който с тяло блокира удара на национала на България.

В добавеното време от първата част ЦСКА имаше страховит късмет да понижи пасива си. " Червените " получиха право да изпълнят свободен удар, а измежду купа от играчи в наказателното поле беше намаерен Мено Кох. Нидерландският защитник засече от въздуха с десния си крайник, само че не съумя да насочи топката към вратата на сънародника си Падт.

След почивката Нестор Ел Маестро извади от игра Мено Кох и Тибо Вион, до момента в който на техните места се появиха Иван Турицов и Станислав Шопов. Ивайло Петев пък реши да смени Сон с оглед опазване за реванша с Астана от Лига Европа, а на мястото на испанеца се появи Марсел Хайстер.

Седем след подновяването на играта през втората част Аслак Фон Витри центрира топката в наказателното поле на ЦСКА към Руан Секо. Нападателят опита да играе с глава, само че беше маркиран до Иван Турицов. Топката отиде към Бусато, който улови, но Руан имаше искания за игра с ръка на Иван Турицов и реферската бригада прегледа обстановката с ВАР за евентуална дузпа за " орлите ".

Дузпата беше потвъредена от съдиите, след което Текпетей и Бусато влязоха във физически конфликти между тях. Причината за това бе, че  Бусато се насочи към точката за точката за осъществяване на дузпа, което разгневи ганаеца, който не искаше стражът да навреди на зоната, откъдето трябваше да се извърши наказателния удар.

Кирил Десподов застана и се разписа във вратата на ЦСКА от дузпата, след което зад тила на Бусато постави ръката си пред лицето, въпреки футболистите на " алените " да не реагираха на тази демонстрация от капитана на " орлите " - 3:0.

След това Кирил Десподов уточни небето, гледайки към вратаря на Бусато, с цел да утвърди още повече своето попадение във вратата на тогавашния си клуб. 

В 73-ата минута от срещата " орлите " останаха с 10 индивида след демонстрация на Сонко Сундберг. Шведският защитник на Лудогорец, който дойде преди броени дни от Левски, беше изпъден, откакто удари с лакът Дюкенс Назон в средата на терена и реферът Попов го изгони.

В добавеното време на срещата Лудогорец продължи съществено с притискането по отношение на своя конкурент, който искрено доиграваше срещата, въпреки да трябваше да търси връщане на попадения и за малко Иван Йорданов да вкара четвърти гол в столичната врата.

Халфът на " орлите " насочи удар отвън наказателното поле към вратата на ЦСКА и нацели гредата на Бусато.

LIVE /

1:0 Руан (8)

2:0 Сейнянг (33-автогол) 

3:0 Десподов (56-дузпа)

Рефер: Никола Попов (София)

Стадион: " Хювефарма Арена " (Разград)

Лудогорец:  12. Симон Слуга, 6. Якуб Пиотровски, 8. Клод Гонсалвеш, 11. Кирил Десподов (К), 16. Аслак Фон Витри, 17. Сон, 24. Оливие Вердон, 26. Ноа Сонко Сундберг, 37. Бърнард Текпетей, 82. Иван Йорданов, 99. Руан Секо

Резерви:  69. Пламен Пепеляшев, 7. Рик Джонатан, 10. Матиас Тисера, 22. Франко Русо, 30. Педро Нареси, 32. Игор Пластун, 44. Марсел Хайстер, 77. Кайо Видал, 90. Спас Делев

Треньор: Ивайло Петев

ЦСКА:  1. Густаво  Бусато, 6. Християн Петров, 4. Мено Кох (К), 13. Браян Кордоба, 7. Джонатан Линдсет, 15. Тибо Вион, 3. Сейни Санянг, 14. Тобиас Хайнц, 11. Матиас Фаетон, 10. Жираир Шагоян, 9. Дюкенс Назон

Резерви:  25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 20. Асен Дончев, 16. Георги Чорбаджийски, 8. Станислав Шопов, 27. Лазар Туфегджич, 24. Марк-Емилио Папазов, 29. Майкъл Естрада

Треньор: Нестор Ел Маестро
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР