Шампионът Лудогорец победи с 3:2 Локомотив Пловдив в последна среща

...
Шампионът Лудогорец победи с 3:2 Локомотив Пловдив в последна среща
Коментари Харесай

Лудогорец се възползва от грубите грешки на Локо Пд и приближи ЦСКА

Шампионът Лудогорец победи с 3:2 Локомотив Пловдив в последна среща от 17-и кръг на родния хайлайф. С успеха разградчани се доближават на три точки от водача ЦСКА, събирайки 38. „ Зелените “ са и с два мача пасив. Днешният им противник остава на 4-о място с 30 пункта.

Паскалев откри рано-рано за „ смърфовете “, само че два бързи гола на Тисера и един на Каули обърнаха резултата в интерес на отбора от Североизточна България още до почивката. Десетката на пловдивчани Джовани върна един гол в средата на втората част, само че до напън за вероятно равнене по този начин и не се стигна.

Дион имаше късмет рано-рано да се отскубне от " зелената " защита и да остане самичък против Падт, само че Вердон бързо го настигна.

Четири минути след началото Илиев залъга съперник на границата на пеналта и насочи към Джовани, който стреля ниско, затруднявайки оптимално Падт. Нидерландецът мазета, само че Паскалев от броени метри единствено бутна топката във вратата за 1:0.

Няколко минути по-късно Да Силва надбяга с лекост Сисиньо и подаде към Дион, само че защитник на Лудогорец избави сигурен гол току пред голлинията. В идната офанзива още веднъж Дион бе забъркан, само че се размина с паралелен пас, пристигнал от лявото крило.

В 19-ата минута се възвърне паритетът. Тисера получи страховит извеждащ пас от Сисиньо и избяга с лекост на защитата на домакините, след което голмайсторски приключи във вратата на Хоркаш.

Девет минути по-късно обратът бе факт. Пьотровски откри присъединилия се на скорост по крилото Фон Витри, а норвежецът напредна до наказателното и подаде на Тисера, който от чиста позиция и на полупразна врата нямаше по какъв начин да сбърка.

Играч на гостите за следващ път се измъкна от отбраната на Локо. Този път това бе Каули, който прати топката в противоположния ъгъл на Хоркаш за 1:3. Голът дълго бе гледан от ВАР, само че се оказа, че засада няма.​

Тисера за следващ път се вклини сред отбраната в черно и бяло, а топката от него пое Текпетей, който опита да преодолее Хоркаш, само че стражът улови в най-ключовия момент. В ответната офанзива Илиев стреля високо от 14-15 метра, а още 60 секунди по-късно с всеизвестен пропуск се отличи Евандро, който от въздуха прати топката доста над вратата на Лудогорец.

Втората част започва с удар на Тисера около десния дирек. В 53-ата минута Матеус Да Силва бе открит, спринтирайки мощно по крилото. Бразилецът опита да пусне топката около излезлия Падт, само че вратарят не се пропука.

Две минути по-късно неточност на Бидунга изведе Тисера за следващ път самичък против Хоркаш. " Гаучосът " имаше двама съотборници като алтернатива за пас, само че стреля над напречната греда.   След центриране от фал Илиев се озова на стрелкова позиция, но от воле прати топката в навън.

Пловдивчани се върнаха в срещата в средата на второто полувреме. След единоборство сред Пьотрвски и Зебли топката се озова в Илиев, а той откри Джовани на границата на наказателното поле. Бразилецът без закъснение стреля с вътрешната част на крайници и прати кълбото по хубав метод в мрежата на Падт.

В предпоследната от постоянните минути Десподов излезе очи в очи с Хоркаш, само че стреля право в тялото на някогашния състезател на Динамо Загреб.

 /  / 

FT / Локомотив Пловдив - Лудогорец 2:3

1:0 Мартин Паскалев 4`

1:1 Матиас Тисера 19`

1:2 Матиас Тисера 28`

1:3 Каули Оливейра 40`

2:3 Джовани 64`

 

Локомотив Пловдив:  23 Динко Хоркаш, 50 Йосип Томашевич, 91 Райън Бидунга, 4 Мартин Паскалев, 13 Матеус Да Силва, 15 Пиер Зебли, 33 Георги Каракашев, 10 Джовани Маркес, 21 Евандро Коста, 14 Димитър Илиев, 7 Бабакар Дион

Наставник: Александър Томаш

Лудогорец:  1 Серджио Падт, 4 Сисиньо, 6 Якуб Пьотровски, 10 Матиас Тисера, 16 Аслак Фон Витри, 24 Оливие Вердон, 30 Педро Нареси, 32 Игор Пластун, 37 Бърнард Текпетей, 73 Рик Джонатан, 95 Каули Оливейра

Наставник: Анте Шимунджа
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР