Шампионът Лудогорец гостува на косовския първенец Балкани в първия си

...
Шампионът Лудогорец гостува на косовския първенец Балкани в първия си
Коментари Харесай

Лудогорец тръгва на поход из Европа

Шампионът Лудогорец гостува на косовския отличник Балкани в първия си мач от тазгодишната си еврокампания. " Орлите " започват присъединяване си от първия квалификационен кръг на най-комерсиалния шампионат на Стария континент с вярата, че ще стигнат за трети път в историята си до груповата фаза на конкуренцията. Преди това разградчани са реализирали тази цел през 2014 и 2016 година.

Лудогорец се укрепи с две нови попълнения досега през летния трансферен прозорец. Шампионите взеха испанеца Сон и германеца Марсел Хайстер. Като нови играчи могат да се считат и Диниш Алмейда и Рик Джонатан, който получиха тежки травми през зимата и пропуснаха близо шест месеца от предишния сезон. За сметка на това обаче отборът се раздели с главния си голмайстор от предишния сезон - Игор Тиаго, който бе платен от белгийския Брюж.

Съперникът на българите сграбчи втора поредна купа на Косово през предишния сезон, като се пребори със състава на Дрита. През предходната година Балкани сподели, че не е инцидентен отбор и игра в груповата фаза на Лигата на Конференциите. Първоначално отборът даде много сериозен тим на Жалгирис в Шампионската лига, само че в последна сметка отпадна след продължения, а след това в третия по мощ шампионат в профил поредно Ла Фиорита от Сан Марино, Клаксвикар от Исландия и мекедонския Шкупи. В груповата фаза завоюва четири точки, като записа победа при визитата си на Сивасспор и тъждество против ЧФР Клуж.

Срещата на стадион " Фадил Вокири " в Прищина ще бъде ръководена от израелецът Гал Лейбовиц. Двубоят пък е с начален час 21:45.

Шампионска лига, 1-ви квалификационен кръг:

БАЛКАНИ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

БАЛКАНИ: Люлянович, Таки, Ясханица, Траши, Потоку, Зиба, Куч, Емерлаху, Кореница, Бериша, Рахмани

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Фон Витри, Пластун, Русо, Хайстер, Шоу, Гонсалвеш, Нонато, Десподов, Видал, Тисера

Стадион: " Фадил Вокри ", Прищина

Съдия: Гал Лейбовиц (Израел)

Начало: 21:45 часа

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР