Шампионът Челси записа първа победа за сезона във Висшата лига,

...
Шампионът Челси записа първа победа за сезона във Висшата лига,
Коментари Харесай

"Челси" спечели лондонското дерби с "Тотнъм" след късен гол

Шампионът " Челси " записа първа победа за сезона във Висшата лига, откакто надигра трагично с 2:1 " Тотнъм ". Първото лондонско дерби за сезона беше белязано от доста нервни моменти, само че и аткрактивен футбол, както и инфарктна развръзка в края.

В воин за сините се трансформира Маркос Алонсо, който означи и двата гола за отбора си. Той откри преди почивката от директен свободен удар, а в 88-ата минута вкара победния гол. За малко " Тотнъм " се върна в дуела, с помощта на автогол на резервата на " Челси " Миши Бачуай в 82-ата минута.

Мениджърът на " шпорите " Маурисио Почетино заложи на умел състав, като Виктор Уанаяма и Киърън Трипиър замениха Сон и Кайл Уокър-Питърс.

Седмица след шокиращото проваляне от " Бърнли " с 2:3 на " Стамфорд Бридж " Антонио Конте направи четири промени в титулярния си състав. Той не можеше да разчита на осъдените Кейхил и Фабрегас, а от титулярите отпаднаха Миши Бачуай и Жереми Бога. От първата минута започнаха новите попълнения Алваро Мората, Антонио Рюдигер и дебютиращият Тимуе Бакайоко, както и Андреас Кристенсен.

" Челси " предстоящо стартира с трима бранители, само че насити доста средата на терена. Изненадващо Давид Луиз действаше пред тримата бранители – Аспиликуета, Рюдигер и Кристенсен. Бразилецът беше ситуиран във формата на ромб, дружно с Канте, Бакайоко и Вилиан.

Формацията на Конте целеше да държи халфовете на " шпорите " оптимално надалеч. Канте и Бакайоко пресираха доста надалеч по терена и в началните минути " Тотнъм " имаше големи проблеми.

Първата заплаха беше на сметката на гостите, като в 5-ата минута Мората се оказа непокрит и засече центриране на Аспиликуета, само че стреля в страни. Още пет минути по-късно " Тотнъм " отговори с шут на Хари Кейн. Първоначално Куртоа изпусна топката, само че по-късно се намеси устойчиво.

Тактическата сграда на " Челси " сподели една огромна уязвимост, а точно когато топката минаваше сред линиите и зад тила на Луиз, лъсваха сериозните отбранителни проблеми на първенците.

Въпреки това точно сините бяха тимът, който първи удари. В 24-ата минута Маркос Алонсо извърши прелестно свободен удар и с обмислен изстрел от към 20 метра не остави шансове на Юго Лорис – 0:1.

До края на първата част се игра напълно на вратата на " Челси ", като " Тотнъм " усили съществено оборотите. В основата на съвсем всичко забавно беше Хари Кейн, който беше доста деен преди почивката.

Нападателят на " шпорите " насочи шест удара през първите 45 минути, с два повече от целия тим на " Челси ".

В 42-ата минута Кейн нямаше шанс, откакто финтира двама бранители, само че ударът му по диагонала срещна страничния дирек. Две минути по-късно отличен късмет се откри и пред левия бек Бен Дейвис, само че шутът му от отдалеченост беше избавен от Куртоа.

" Шпорите " продължиха да бъдат доста активини и след подновяването на играта. Тимът на Почетино тотално превъзхождаше противника си, като владееше топката допълнително от 60% от времето.

Аржентинският експерт подходи и по-офанзивно вадейки Ерик Дайър, с цел да пусне на терена още един нападател, в лицето на Сон.

" Шпорите " имаха още по-явно преимущество, само че поради обстоятелството, че " Челси " се прибра доста надълбоко в личната си половина, което не разреши за основаването на положения. Шампионът се отбраняваше с всичките си играчи зад централната линия, като даже Алваро Мората се прибра по-дълбоко, с цел да оказва помощ на халфовете. Сините разчитаха на епизодични обстановки при контраатаки.

Те също криеха рискове и при една от тях Вилиан уцели страничния дирек с компактен удар по земя.

Сините се виждаха спечелили на " Уембли ", когато резервата Бачуай обърка вратите. В 82-ата минута Ериксен центрира отстро от свободен удар, а в опит да почисти белгиецът вкара топката в личната си мрежа.

Драмата стана цялостна, откакто две минути преди края Алонсо още веднъж изведе " Челси " напред. Давид Луиз лиши топката в центъра на терена, подаде към Педро, а след испанска композиция Алонсо я заби в мрежата за повторно.

В обстановката капитанът на " шпорите " Лорис се оправи доста едва, като разреши от дребен ъгъл топката да мине сред краката му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР