Шамима Бегум - лондонската тийнейджърка, която напусна Великобритания, за да

...
Шамима Бегум - лондонската тийнейджърка, която напусна Великобритания, за да
Коментари Харесай

Избягала при Ислямска държава британска тийнейджърка родила момченце и моли да се върне в родината

Шамима Бегум - лондонската тийнейджърка, която напусна Англия, с цел да се причисли към " Ислямска страна " в Сирия - е родила. Новината е била обявена на фамилията ѝ, написа Би Би Си.

Адвокатът им разгласява изказване, в което се споделя, че има вяра, че Бегум и новороденото ѝ момченце са в положително здраве.

Все още не е доказано от различен източник, че Бегум е бременна или че има дете, прецизира английската медия.

Бегум избяга от Лондон през февруари 2015 година, когато е на 15 година, дружно с връстничките си Кадиза Султана, която е била убита при бомбено нахлуване, и Амира Абаше, която е в неопределеност.

От бежански лагер в Сирия към този момент 19-годишната Бегум съобщи пред Sky News, че " мнозина би трябвало да ми съчувстват " и че " не знаех в какво се замесвам, когато напуснах ". Тя признава още, че е направила неточност, отивайки в Сирия, само че прибавя, че не съжалява, тъй като стореното я е направило по-силна.

Бегум бе открита предходната седмица в лагера от кореспондент на " Times ", който разгласява изявление, в което тя споделя, че е в напреднала бременност и желае да се прибере вкъщи, във Англия, поради бебето си. Тя добавя, че е родила още две деца в Сирия, които са умряли.

Тя избягала от последната цитадела на " Ислямска страна " в Източна Сирия преди две седмици, само че брачният партньор ѝ - холандец, приел исляма - се предал на формация сирийски бойци.

Семейният юрист споделя, че фамилията изпитва смесени усеща във връзка новината за раждането. Все отново те са щастливи, че Шамима е здрава. Адвокатът е безапелационен, че тя може да се върне във Англия като английска гражданка.

Дебатът дали тя би трябвало да бъде спряна да се върне в родината си обаче продължава. Вътрешният министър беше безапелационен, че няма да се поколебае да предотврати завръщането на британци, които са напуснали, с цел да се причислят към " Ислямска страна ". Трудното предизвикателство е да решим какво да вършим по отношение на тези, които желаят да се върнат, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР