Шаманът от Якутск Александър Габишев е бил арестуван, защото отивал

...
Шаманът от Якутск Александър Габишев е бил арестуван, защото отивал
Коментари Харесай

В Русия задържаха шаман, отивал в Москва да изгони „демона Путин“

Шаманът от Якутск Александър Габишев е бил задържан, тъй като отивал в Москва да изгони " демона Путин ", оповестяват съветските медии.

Габишев, който беше решен да извърви пешком пътя до съветската столица, е арестуван през нощта против 19 септември на границата сред Бурятия и Иркутска област, където и бил спрял да лагерува.

" Пристигнаха два рейса с полиция ", съобщи пред изданието Znak.com един от хората, съпровождащи шамана. По думите му, служителите на реда се откарали Габишев в посока към бурятската столица Улан Уде.

Има възможност против него да бъде повдигнато обвиняване за образуване на екстремистка група.

Междувременно сподвижникът на шамана Дмитрий Крюков заяви пред изданието " Сноб ", че към лагера са се доближили няколко автомобила, които са заградили пътя в двете направления. Около 40 мъже с маски на лицата са обкръжили мястото. Някои от тях са държали оръжия и фенери.
" Шаманът беше похитен. Събудиха го, водиха го без да му дадат да се облече. Не знаем къде е в този момент. Наши хора отидоха да го търсят в Улан Уде. " - разяснява Крюков. Според него, измежду маскираните е имало служители на реда и чиновници на армията.

Един от последователите на Габишев съобщи в канала Telegram на изданието NewsOfYakutia, че въоръжените лица са носели автомати.

По-късно управляващите оповестиха, че Габишев е търсен поради " осъществени закононарушения " в Якутия, само че не прецизираха какви. Планира се той да бъде изместен в Якутск за осъществяване на следствени дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР