Шам фъстъкът е сред най-харесваните , вкусни и полезни ядки.

...
Шам фъстъкът е сред най-харесваните , вкусни и полезни ядки.
Коментари Харесай

Защо да ядем по шепа шам фъстък на ден

Шам фъстъкът е измежду най-харесваните, вкусни и потребни ядки. Днес ще ви разкажем за какво е целесъобразно всеки ден да похапвате по една шепа от тази храна.
Защо да консумираме шам фъстък всеки ден?
Ядките са богати на полиненаситени мастни киселини, спомагащи за понижаването на холестерола. В тях се съдържат не малко витамини А и Е, с помощта на които кожата на човек може да наподобява по млада.
Защо е добре всички ЯДКИ да се наквасен 6 часа преди яденето им
Ядките са извънредно потребни за нас и са богати на нужните за здравето ни хранителни субстанции. Но съдържат и фитинова киселина,...

Ако всеки ден добавяте към менюто си една шепа от ядките, ще спомогнете за укрепването на имунитета си, както и може да подобрите зрението си. Да не забравяме да споменем, че ядките са богати и на магнезий, съдействуващ за стабилизирането на кръвното налягане.

В шам фъстъка се съдържат протеини и това е следващата причина експертите по хранене да поучават да го включваме в режима си. Ако сте боледували или усещате организма си измършавял, ядката ще способства за по-бързото ви възобновяване.

Не бива обаче да се не помни, че калорийното наличие на тази храна е високо, по тази причина е нужно да се придържате към рационални количества, а не да преяждате с нея.

Една шепа е оптималната дневна доза, която да консумирате, в случай че не желаеме да качим килограми.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР