Шакем Грифин пренаписа историята на американския футбол, след като стана

...
Шакем Грифин пренаписа историята на американския футбол, след като стана
Коментари Харесай

За пръв път в историята играч с ампутирана ръка беше избран в драфта на НФЛ

Шакем Грифин пренаписа историята на американския футбол, откакто стана първият състезател с една ръка, определен в драфта на Националната футболна лига (НФЛ). 22-годишният лайнбек беше селектиран от " Сиатъл сийхоукс " в петия кръг под №141.

Грифин, чиято лява ръка е ампутирана от китката надолу, ще се събере със своя еднояйчен близнак Шакил. Той беше определен от " Сиатъл сийхоукс " под №90 в третия кръг на драфта през 2017 година Миналата спортна година беше първата, в която двамата не са били съотборници.

Заради затруднения в резултат на амниотична болест лявата ръка на Шакем Грифин е ампутирана още когато е едвам на четири години. Въпреки това през целия си живот той се е занимавал със спорт. Освен американски футбол с брат му са упражнявали бейзбол и лека атлетика.

Двамата получават футболна стипендия от Университета на Централна Флорида и изкарват там цялата си колежанска кариера. Шакем Грифин беше една от звездите на " Ю Си Еф найтс " през предишния сезон, в който брат му подписа професионален контракт и мина в НФЛ.
Shaquem Griffin, for everyone who`s ever been told they can`t. pic.twitter.com/XqJO8r4azw
— SportsCenter (@SportsCenter) 28 април 2018 година

Отборът не позволи нито една загуба по пътя към купата в колежанското състезание. Шакем Грифин беше определен в идеалния тим на Атлетическата конференция за втора поредна година, а през 2017 година завоюва и премията за бранител на сезона.

През март футболистът с ампутирана ръка записа впечатляващо достижение, като пробяга 36.58 метра за 4.38 секунди. Това е най-хубавото време, реализирано от лайнбек, откогато НФЛ стартира да води такава статистика през 2003 година

Според експертите Шакем Грифин е надалеч от идеалната физика за лайнбек. Той е висок 183 см и тежи 103 кг. В същото време обаче Грифин компенсира с впечатляващ атлетизъм.

" Това значи толкоз доста за мен. Аз съм извънредно блажен. Определено бяха сложни три дни (на драфта). Дни, изпълнени с доста тревога. Сега обаче съм подготвен да отида там (в НФЛ), да работя крепко и да стартира нещо ужасно ", сподели Шакем Грифин след избирането му в драфта.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР