Шахтьор Донецк нанесе първо поражение на Манчестър Сити от началото

...
Шахтьор Донецк нанесе първо поражение на Манчестър Сити от началото
Коментари Харесай

Първа загуба за Ман Сити през сезона, Наполи е аут от ШЛ

Шахтьор Донецк нанесе първо проваляне на Манчестър Сити от началото на сезона във всички съревнования. Украинският тим се наложи с 2:1 при семейството си на „ жителите “ от група „ F “ на Шампионската лига. По този метод Шахтьор си обезпечи класиране за осминафиналната фаза на шампионата, до момента в който Наполи ще продължи присъединяване си в Лига Европа.

Марлос насочи рисков удар в 21-та минута, само че Едерсон избави.

Шахтьор Донецк поведе с 26-та минута, когато Бернард с диагонален удар вкара доста хубав гол, пращайки топката в горния ляв ъгъл на Едерсон.

Едерсон направи доста класно избавяне в 29-та минута, когато отрази рисков удар на Бернард.

Шахтьор удвои своята преднина в 32-та минута, когато Марлос пусна съвършен извеждащ пас към Исмайли. Едерсон излезе да го пресрещне, само че се размина с топката, а Исмайли не пропусна да вкара в опразнената врата.

Лерой Сане комбинира в 36-та минута с Бернардо Силва, който стреля, само че неопределено в навън.

Шахтьор можеше да вкара трети гол в 40-та минута, когато Фред получи топката в наказателното поле на Манчестър Сити и стреля, само че в последния миг Мангала застана на пътя на топката и от неговото тяло тя излезе в корнер.

Габриел бе изведен самичък против Пятов в 42-та минута, само че бразилецът се поколеба какво да прави и вратарят съумя с крайник да му открадне топката.

Тайсон насочи прекрасен удар от границата на наказателното поле на Манчестър Сити, само че над напречната греда в навън.

Тайсон комбинира с Ферейра в 44-та минута, а той стреля, само че Едерсон избави.

Бернардо Силва пусна отличен пас към Лерой Сане в 46-та минута, а той стреля, само че Пятов избави.

Фернандиньо позволи груба неточност в 52-та минута и смъкна с глава топката право в краката на Тайсон, който незабавно стреля, само че изпрати топката над напречната греда в навън.

След центриране в наказателното поле на Шахтьор в 55-та минута Фернандиньо стреля с глава, само че в навън.

Лерой Сане се опита да изненада Пятов с удар от дребен ъгъл в 59-та минута, само че топката мина над напречната греда и излезе в навън.

Габриел Жезус направи доста сериозен пропуск от близко в 80-та минута. След удара на бразилеца топката срещна десния дирек на вратата на Пятов.

Съдията Бастен свири дузпа за Манчестър Сити в първата минута на добавеното време на срещата, откакто Бутко фаулира Габриел Жезус в наказателното поле на Шахтьор.

Наказателният удар бе осъществен от Серхио Агуеро във втората минута на добавеното време на мача.

В другия мач от групата Фейернорд направи поврат от 0:1 до 2:1 против Наполи, с цел да реализира първа победа в тазгодишното издание на Шампионска лига.

Наполи поведе в резултата още във 2-та минута, когато Диавара центрира в наказателното поле на домакините, където Албиол смъкна с глава към Мертенс, който не съумя да стреля, защото бе изпреварен от бранител на Фейенорд, който съумя да избие топката, само че я прати в краката на Пьотър Зиелински, който не пропусна да вкара от близко.

Дрийс Мертенс излезе самичък против Вермеер в 18-та минута, само че вратарят на Фейенорд съумя да избави отрази удара на белгийския футболист и да избие в корнер.

Наполи пропиля нова опция да вкара втори гол в 19-та минута, когато Мертенс подаде към Кайехон, а той продължи към Марек Хамшик, който в последния миг бе изпреварен от Тапия. Защитникът на Фейенорд съумя да избие топката пред опразнената врата.

Фейенорд изравни резултата в 33-та минута, когато Стивън Бергхуис центрира в наказателното поле на Наполи, където Николай Йоргенсен бе изтърван и с глава вкара топката във вратата на Пепе Рейна.

Наполи провежда добра офанзива в 57-та минута, когато Мертенс подаде към Алан, който стреля, само че Вермеер избави.

Марко Рог насочи прекрасен удар от 22 метра в 74-та минута, само че топката мина на сантиметри настрана от левия дирек на вратата на Вермеер.

Фейенорд приключи мача с човек по-малко, откакто Тони Вилхена бе изпъден за втори жълт картон в 83-та минута.

Фейенорд стигна до успеха с гол на Джеремая Сен Жуст в първата минута на добавеното време на срещата.

Класиране в група „ F “:

1. Манчестър Сити 15

2. Шахтьор 12

3. Наполи 6

4. Фейенорд 3
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР