СГС върна делото на прокуратурата с убийствени аргументи – каза

...
СГС върна делото на прокуратурата с убийствени аргументи – каза
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Върнаха делото срещу мен и Дянков с убийствени аргументи

СГС върна делото на прокуратурата с убийствени причини – сподели им, че не е ясно какво закононарушение са направили обвинените и не е ясно какво друго е трябвало да се направи. Вероятни нищо не е променено – един скърпен, противозаконен и непотребен материал от прокуратурата ще опита своя шанс в особено основания профилиран съд. Така някогашният министър на енергетиката Трайчо Трайков разяснява в студиото на КОД 11-13 делото против него, Симеон Дянков и Иво Прокопиев за занемареност. Той съобщи пред BiT, че не е оптимист от обстоятелството, че от Софийски градски съд делото ще се гледа в Специализирания углавен съд.

Бившият енергиен министър разяснява и рестартирането на плана АЕЦ „ Белене “. Според него не е ясно по какъв метод са определени специалистите в Българска академия на науките, които са създали разбор на плана.

„ Като видях, че Овчаров е споделил, че „ Белене “ не е спекулация – се прекръстих. От междинния отчет на Българска академия на науките излиза наяве, че планът е несполучлив и крие опасности. Те са изследвали 50 години напред приемайки, че нищо няма да се промени – само че това е прекомерно подозрително. Управляващите си стоят и гледат мача в профил и чакат хора като Овчаров и Първанов да им свършат мръсната работа “, сподели Трайков.

„ Ако всичко се случи в период и никой не надуе някоя цена, до в този момент са вложени 3 милиарда лв. от 24 – това са 12%. Първанов и другите се пробват да заблудят хората, че всичко е съвсем готово и би трябвало още напълно малко да се донандгради “, добави Трайков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР