Сгромолясването на кабинета Петков ще доведе до ново служебно правителство,

...
Сгромолясването на кабинета Петков ще доведе до ново служебно правителство,
Коментари Харесай

Валери Запрянов: Управленските умения, подобно на кулинарните, личат от първата хапка


Сгромолясването на кабинета Петков ще докара до ново служебно държавно управление, нови избори, нови герои. И още по-трудно сформиране на постоянно държавно управление, тъй като мъчно ще се намерят мераклии да вадят горещите кестени от огъня. И тъй като политическият кураж е липсващ, а проблемите в остатък, измъкването ще бъде, като се даде властта на специалистите. Навярно кастингът към този момент е почнал. Сегашното държавно управление ползва евтини тарикатлъци, търси се резултатът от спектакъла, който нормално е някаква пародия. Все едно не става дума за парламент, а за учебно междучасие, в което чавдарчета си играят на стражари и апаши. ИТН, българският, който сред две ракии реши да накаже неприятните, като вкара в Народното събрание смешните. Управленските умения, сходно на кулинарните, личат от първата хапка. Не е належащо да бъде изсърбана цялата супа в казана, с цел да се разбере, че е бълвоч. Още в първия месец се видя, че новият министър председател може да популяризира паста за зъби, да продава усмивки, само че не и да управлява съдружен кабинет

Това сподели в изявление за БГНЕС журналистът Валери Запрянов. Той разяснява първите пет месеца от ръководството на съдружния кабинет в сложните месеци на международна рецесия след пандемия и война.

„ По-късно, когато започнаха сложните месеци, както вие ги наричате, когато трябваше да се вземат способени решения от външната политика, се разбра, че опитите за дипломатически шпагати на Петков са елементарни подхлъзвания, освен това много нелепи. Последва предстоящото разлюбване и рейтингът на целия кабинет се срина. Каквото и да приказваме за рисковете пред страната от тук нататък, ще бъдат единствено думи. Каквито и прогнози да се вършат, ще бъдат единствено догатки. Защото подобен мач не сме играли – с кабинет, подкрепян извън и недолюбван от вътрешната страна. Едно е несъмнено: опитът, който ни спретнаха, ще ни излезе през носа. И няма смисъл да се сърдим на кукловодите, те преследват своите национални или бизнес ползи. Трябва да се сърдим на себе си, тъй като забравихме, че всяко лекомислие се санкционира “, счита журналистът.

Заради внезапното обедняване на жителите и унищожаването на политическата система е прекомерно евентуално да се основат рискови популистки планове. „ На подобен огън не сме се пекли. Трудно може да се удържи инфлация, провокирана от външни фактори, в случай че няма единодушие на главните политическите сили. Това не значи да мислят еднообразно, а да се обединят към най-правилното решение, което може да ни измъкне от батака. Независимо дали предлагането идва от систематични или несистемни партии. Вместо това се ползват евтини тарикатлъци, търси се резултатът от спектакъла, който нормално е някаква пародия. Все едно не става дума за парламент, а за учебно междучасие, в което чавдарчета си играят на стражари и апаши. ИТН, българският, който сред две ракии реши да накаже неприятните, като вкара в Народното събрание смешните. Хайде, смейте се в този момент, за какво плачете? Политиката е съществено занятие за съществени хора със съществени натрупвания. Другото е позорище – на сръбски - спектакъл, на български – срам! “.

Журналистът не помни „ някакви ярки политически прогнози на президента “. „ Откакто започнаха да си мерят лампазите с Бойко Борисов, и двамата се държат като афектирани съпрузи. Накрая се получи играчка-плачка. За какво вмешателство става въпрос, откакто съвсем цяла година Радев притежаваше безспорната власт. В случая вмешателство е евфемизъм. Бяхме президентска република. Той назначаваше държавните управления, избираше си министрите. Между прочее, доста ще ми е забавно да схвана, кой му предложи двамата харвардски корифеи. Дали не е същият, който кадруваше при първото държавно управление на Борисов и предложи продавача на постни пици? Сгромолясването на кабинета Петков ще докара до ново служебно държавно управление, нови избори, нови герои. И още по-трудно сформиране на постоянно държавно управление, тъй като мъчно ще се намерят мераклии да вадят горещите кестени от огъня. Тогава, нищо чудно, да се роди концепцията за държавно управление на единодушието, което да избави България. Познайте от три пъти кой ще е основателят “, добавя Запрянов.

„ Политически водачи има доста, идеологиите изчезнаха. Ако попитате Корнелия Нинова какво прави в този кабинет, ще ви отговори, че е превъзмогнала идеологическите си разлики в името на България. Но както настояват умните хора, каквото и да приказват политиците, постоянно става въпрос за пари. И тъй като политическият кураж е липсващ, а проблемите в остатък, измъкването ще бъде, като се даде властта на специалистите. Навярно кастингът към този момент е почнал “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР