Сграндиозен финал приключи най-голямото музикално шоу на Балканите - Zvezde

...
Сграндиозен финал приключи най-голямото музикално шоу на Балканите - Zvezde
Коментари Харесай

Достойно представяне на българина Яни Янков на финала на сръбското музикално шоу Zvezde Granda

С величествен край завърши най-голямото музикално шоу на Балканите - Zvezde Granda. В тройката на финала на 17 сезон на балканския конкурс останаха Андрияна Петрушовска от Северна Македония, Мики Секуловски също от Северна Македония и Шейла Зонич.

На първо място феновете сложиха Шейла Зонич, която получава огромната награда  - продуциране на ария и маркетингово промотиране, музикални участия и чисто нова кола.

Шейла Зонич е родена в Германия, където родителите й бягат по време на войната, а след четири години се завръща в Босна със фамилията си в село Каменград покрай Сански мост, където е израснала. Талантливата певица и победителка в Zvezde Granda твърди, че почнала да пее, когато се научила да приказва. Едва шестгодишна е имала първия си контакт с пианото, на което изсвирила мелодия от сериал. Неин наставник Цеца Ражнатович.

След деветмесечна борба, усилена работата и старания от страна на менторите да обезпечат на претендентите най-хубавото за тях, най-сетне победи най-хубавата, а това съгласно публиката беше Шейла Зонич. Изпълнителката завоюва 132 014 гласа от публиката, до момента в който Мики Секуловски завоюва второ място с 102 103 гласа, а Андрияна Петришовска зае третото с  71 187 дали своят вот за нея.  17 сезон на балканското музикално шоу събра забележителните 529 000 гласа от публиката, което го трансформира в най-хубавия сезон на музикалния конкурс досега.

Предаването развълнува родната публика поради отличното показване на надарения Янко Янков.

27-годишният перничанин надделя жестока конкуренция, с цел да си обезпечи присъединяване в последния, 14-и кръг от надпреварата. Той е първият българин, достигнал до финала. Яни направи възторг измежду почитателите освен у нас, само че и в прилежаща Сърбия.



В конкуренцията за купата се впуснаха общо 20 надарени артисти, които се пребориха за място на огромния край. За последно на сцената своите осъществявания показаха 10 мъже и 10 дами, като единствено един от тях можеше да грабне огромната премия. Яни Янков излезе под номер 5.

Той се класира на втория кръг от финала, само че не продължи към третия. 

Янков избра да изпее две песни на сръбския реализатор Шабан Шаулич.

Победителят беше определен от публиката, само че от България не можеше да се гласоподава.

Преди грандиозния край в изявление за Янков описа за предстартовата тресчица, за изминатия сложен път, за това по какъв начин един чужденец става любимец на локалната аудитория и за какво взема решение да рискува, изпълнявайки български фолклорни песни в четири следващи кръга от конкуренцията.

„ За мен фактът, че стигнах дотук, е една голяма победа. Щастлив и задоволен съм от представянето си, просто тъй като Zvezde Granda е един извънредно сложен формат за всеки участник. Първият прелиминарен кръг беше още на 6 юни 2023 година Така че към този момент е предходна цяла година, откогато влязох в борбата ”, показа българинът.



Zvezde Granda е най-големият музикален конкурс на Балканите. На грандиозната сцена на шоуто гении от целия район демонстрират своите вокални качества. Журито на този, 17-и, сезон се състоеше от Цеца Величкович, Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац, Александър Милич и Джордже Давид.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР