Сградата на НДК, която ще бъде основна база на българското

...
Сградата на НДК, която ще бъде основна база на българското
Коментари Харесай

НДК ще е готов навреме за европредседателството, обеща Банов

Сградата на НДК, която ще бъде съществена база на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще бъде подготвена в точния момент. Това даде обещание министърът на културата, под шапката на чието ведомство е Дворецът. " Ремонтът на Националния замък на културата ще бъде приключен в срок”, безапелационен бе Боил Банов пред бТВ. По думите му " мръсната работа” ще завърши до 15 ноември, като по-късно остават техническите проби на новата техника.

" Парите не доближават за някои неща, само че те няма да се усетят”, безапелационен е Банов. " Проектът е доста комплициран – има условия на Европейската комисия, които дават насоки за в допълнение възлагане, само че не можем да създадем всичко по този начин, както се иска”, добави министърът.

Строителните действия по НДК възлизат на 24 млн. лв.. Отделно са вложени 4,5 млн. лева в техника и 12 млн. лева в сигурност. " Това са общо към 40 млн. лева за целия проекти”, разясни още Банов. Министърът на културата добави, че скоро не се е чувал с някогашния изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош, само че разяснява, че към момента работи с неговия екип.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР