Сградата на Художествената галерия в Силистра се руши, съобщи БНР.

...
Сградата на Художествената галерия в Силистра се руши, съобщи БНР.
Коментари Харесай

Сградата на Художествената галерия в Силистра се руши

Сградата на Художествената изложба в Силистра се разрушава , заяви БНР.

От фасадата ѝ падат големи части. Догодина постройката навършва 130 години. Не е ремонтирана от дълго време , а от години течащият покрив основава проблеми.

Преди три години е подписан контракт за финансиране по транграничен план за реновиране на Художествената изложба, което още не е почнало.

Сградата е строена през 1892 година за Педагогическо учебно заведение. По време на румънския интервал в Силистра там се е помещавала Административната палата. Днес в нея е Художествената изложба, която следващата година също има празник - 50 години, изяснява шефът Йордан Колев.

През 2018 година Силистренска община печели план и получава финансиране в размер на милион и половина лв. за ремонт на емблематична за града постройка. Година по-късно към този момент има определен реализатор, който чисто организационно не съумява да се оправи и Общината приключва контракта с него едностранно през 2020-а. Тогава е оповестена и нова социална поръчка, разяснява зам.-кметът по финансовите въпроси доктор Мирослав Тодоров.

Когато и да се случи този ремонт, той няма да успее да реши различен от значимите проблеми обвързван със съхраняваните в Галерията творби на изкуството, добавя Йордан Колев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР