Сградата на бившето руско консулство в Русе е построена първоначално

...
Сградата на бившето руско консулство в Русе е построена първоначално
Коментари Харесай

Мистерия в Русе: Общинари описаха липсващи каси за врати и шкафове след напускането на руските дипломати от консулството

Сградата на бившето съветско консулство в Русе е издигната в началото като детска ясла. През 1985 година е преустроена като постройка за дипломатическите служби на Съюз на съветските социалистически републики. Преди година и половина консулството е закрито.

Екип на Българска национална телевизия опита да влезе в постройката, само че не беше позволен, с цел да ревизира дали дипломатите са си тръгнали с вратите и посудата и са я оставили изтърбушена. От кметството опровергават, че постройката е ограбена. Зам.-кметът Златомира Стефанова съобщи на конференция, че всичко е в положително положение, само че добави, че въпреки всичко са липсвали 4 каси на порти и 2 кухненски шкафа.

Когато е излъчена на общината, постройката се е управлявала от страната, изясни Стефанова и добави, че не е виждала първите протоколи във типа, в който е предадена на кметството. От КНСБ оферират да се употребява за център за обществена рехабилитация. Музиканти и актьори пък упорстват децата да вървят, да свирят и да се забавляват. Към постройката към този момент интерес са показали от Държавния списък, от галерията и от музея. Последната дума за ориста на постройката в последна сметка ще има общинският съвет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР