Сградата е трябвало да бъде построена в края на 2020

...
Сградата е трябвало да бъде построена в края на 2020
Коментари Харесай

25 семейства платиха апартаменти на зелено в Пловдив преди години, но не ги получават

Сградата е трябвало да бъде издигната в края на 2020 година, споделя Нова тв.

25 фамилии от Пловдив настояват, че са излъгани от строителен бизнесмен. По думите им чакат към този момент втора година, с цел да бъдат настанени в жилища, за които са платили хиляди евра. Строителството на кооперацията е трябвало да бъде приключено в края на 2020 година, само че към днешна дата постройката към момента не е довършена. Половината от пострадалите споделят, че са платили цялата сума за жилищата, а други са дали 90% от цената.

„ Една година никой не работи. От строителната компания нямат пояснение. Казват, че ще довършат постройката ”, споделя един от пострадалите.

„ Платил съм 90%. Имам 2 деца, живеем на квартира ”, споделя Тихомир Очков, различен пострадал.

„ Откакто постройката има акт 14, плащаме и налози на жилището, което в действителност не получихме ”, споделя различен мъж, останал без апартамент, макар че е платил за него.

Екипът ни съумя да се свърже със строителния бизнесмен Илия Матаков. По телефона той изясни, че няма машинация, само че има закъснение с 10 месеца на градежа. Когато хората му преведат останалата част от парите, тогава ще бъде приключена и постройката. Тя би трябвало да бъде подготвена до края на март 2023 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР