Сглобката променя цял закон и се отваря огромна порта за

...
Сглобката променя цял закон и се отваря огромна порта за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Георги Георгиев: Сглобката променя цял закон и се отваря огромна порта за злоупотреби

Сглобката трансформира цялостен закон и се отваря голяма врата за злоупотреби. Това съобщи Георги Георгиев, „ Възраждане “, по време на брифинг в коридорите на Народното събрание.

 

Още гледайте във видеото на SafeNews: 

Една от главните цели е да се отстрани обществена активност.

„ Сами разбирате, че едно дружество няма по какъв начин да не прави обществена активност, а единствено би трябвало да има обществена цел “, добави Георгиев.

„ Искам да кажа, че аз откогато съм депутат, това е един от най-ярките образци, в които цялостен закон се трансформира и се отваря голяма врата за злоупотреби от страна на сглобката и техните Неправителствени организации и компании. В сегашния законопроект се дава опция всяка една Неправителствени организации и всяко едно дружество да бъдат регистрирани като обществено дружество от клас А и клас А+, което дава опция за големи злоупотреби. Злоупотреби, свързани с Плана за възобновяване и устройчивост, както и национални стратегии, които може да има оттук насетне. Могат да аплайват до безусловно всички стратегии.  С това законодателство се отваря портата за злоупотреби. Могат да бъдат големи злоупотреби “, добави Георгиев.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР