Сглобката атакува президента от много време. Той е необходимата удобна

...
Сглобката атакува президента от много време. Той е необходимата удобна
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Радев е удобната мишена за сглобката

Сглобката нападна президента от доста време. Той е нужната комфортна цел откакто те се сдобриха между тях. Това съобщи пред БНР политологът Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл болкан ".

Според него Делян Пеевски може да изнесе тази офанзива. По думите му е евентуално това да има връзка с вътрешните събития в Движение за права и свободи. Очевидно става въпрос за пренареждане под повърхността, разясни той.

Политологът акцентира, че Румен Радев е най-рейтинговия състезател в страната . Той уточни, че от време на време е комфортно да имаш съперник, който през годините е бил демонинизран, визирайки враждата на президента с Делян Пеевски. Когато се срещат такива съперници - единият, от които няма какво повече да губи, а другият има доста, тъй като има много висок рейтинг, то тогава президентът е уязвимият, акцентира Симеонов.

Имаме обстановка, в която президентът Радев се изправя против мощен съперник, само че е в по-удобна позиция от позиция на публичната известност. Нещо повече - той е в комфортна позиция от позиция на прословутата ниша за партия, за която всички приказват, добави политологът.

" Галъп " опипва почвата за партия на Румен Радев

Проучване сочи, че 78% от българите не утвърждават промяната на националния празник

По думите му президентът е в стратегически мощна позиция. Според него сглобката надценява въздействието и известността си на моменти, в това число през крайни жестове като тези на Делян Пеевски. Той посочи, че от другата страна стоят хора като Костадин Костадинов, които са извънредно радикални за умерения български всеобщ политически усет. Създава се ниша за нещо по-центристко. В дълготраен проект Радев е на плюс, тъй като тази ниша я има, добави Симеонов.

Политологът уточни, че сме обстановка, в която българите все по-малко гласоподават, а властта има доста ниско доверие. Той напомни, че София е била на косъм от това да има червен кмет. Според него сглобката се пробва да предизвика Радев и да го удари, тъй че да изхабят рейтинга, който президентът е натрупал.

Първан Симеонов съобщи, че не вижда логичност президентска партия да се появи тази година. Ако продължава борбата на тези два лагера, по-умереният в болшинството си българин ще презре и двете крайности, сподели още той.

Припомняме, че в последните дни насочи остри рецензии към президента Румен Радев. народния представител да бъде разпитан по отношение на изказванията си за корупция в президентството. да извади сигналите против околните до президента Николай Копринков и Сотир Ушев. Председателят на ПГ на Движение за права и свободи даже п на борба на политическяи терен.

Радев от своя страна дни наред не разясняваше рецензиите по собствен адрес . По-рано тази седмица като насочи апел да се извадят сигналите против депутатът, свързани с БТК, Булгартабак, КТБ, ББР, за язовири, автомагистрали, митници, НКЖИ, за " Дунарит ", " Емко ". 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев удостовери, че в структурите на ведомството са постъпвали, без да прецизира точния им брой.
 Йотова гледа третия сезон на войната против президента
Йотова гледа третия сезон на войната против президента

Радев е човек на достойнството, на закона и очевидно точно това не може сглобката да му прости
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР