Сгъваеми мебели, градинска пейка, системи за окачване, много цветя и

...
Сгъваеми мебели, градинска пейка, системи за окачване, много цветя и
Коментари Харесай

Нов живот за балкона? Толкова е лесно

Сгъваеми мебели, градинска скамейка, системи за окачване, доста цветя и още хрумвания - ето по какъв начин да вдъхнете нов живот на балкона и да го превърнете в акцента на дома.

Не познаваме човек, който би отказал да има огромна, красива, цветна и удобна градина, където да се излежава на слънце и да посреща обичаните си хора. Искрено ви го пожелаваме. Тук обаче ще поговорим за тези, които разполагат единствено с балкон. Уви, продължава да битува схващането, че няма кой знае какъв брой благоприятни условия, тъй че да трансформирате само че ексцентричен метод няколкото квадратни метра, стърчащи от жилището ви. Всъщност, това въобще не е по този начин. Да, терасата може да се трансформира в цветна градина и ще в този момент ще ви разкажем по какъв начин да извършите това.

Зелено, по-зелено
Една от най-актуалните трендове в интериорния дизайн е слагането на така наречен живи системи в домовете. Това може да значи комбинация от висящи саксии в хола или пък цели “живи ” стени. Терасите не вършат изключение. Сега е моментът да превърнете балкона в обичаната част от вкъщи си. Например, в място за четене, за пиянство на утринното кафе, за разформироване с коктейл след работа или за наблюдаване на залеза и звездите с обичания човек. Това може да стане, да вземем за пример, с слагането на подобаващ дребен диван, или градинска скамейка. Хамак също ще ви свърши отлична работа, стига да има къде да го опънете безвредно, изключително в случай че го разположите посред стелаж със саксии с увивни растения или билки.

Вместо да е натоварен склад за непотребните остарели движимости или място за прането, балконът ще се трансформира в приветлива, уютна и желана част от вкъщи. Сложете повече от обичаните си цветя, монтирайте картини по външните стени и ефектно осветяване и създавайте кътчето, което ще ви зарежда и ще ви кара да се чувствате добре. Добрата вест е, че не ви трябват кой знае какъв брой пари. Ако бюджетът ви разрешава, помислете за сигурна пергола или сенник, с цел да може да се отбраните от слънчевите лъчи в горещите летни дни, а и да предпазите растенията и мебелите.

Какви да са те? Помислете за градинска скамейка от дърво. Защо пък не? Те са извънредно красиви, подхождат на всеки интериор и наподобяват още по-добре, в случай че по тях разхвърляте възглавници. Перфектната им композиция е ниска дребна масичка, където да сложите чашата с кафе или обичаната си книга. До тях поставете огромна кашпа с огромно растение за оптимален уют.

Най-добрият избор за лимитирани пространства е клатещ се стол. Да, виждали сте такива по необятните американски веранди във филмите, само че в действителност този вид е съвършен, в случай че имате остъклен балкон. Така ще ползвате стола и в по-студените и дъждовни дни, и просто няма да ви се желае да се отделите от комфортната му прегръдка. Разбира се, в случай че се радвате на градина с шатра, може да поместите и някои от практичните с място за предпазване, с цел да се чувствате оптимално удобно в компанията на фамилията и приятелите си.

Какво още да сложа на терасата?
Първо, премахнете всичко излишно. Ако вдигнете взор към близките балкони, вероятно ще останете сюрпризирани. Гледката на бидони, струпани кашони и кутии за обувки несъмнено не е това, което желаете да видите в градския пейзаж. Освободете пространството, а в случай че държите да запазите избрани движимости на балкона, които ви носят скъпи мемоари, то може да употребявате ъглови лавици.

Колкото до саксиите с цветя, с отвесни системи за окачвате ще поберете повече зеленина в дребното пространство. Монтирането на стенни лавици ще ви даде опция да поставите и книги, списания, фотоси, сувенири и мемоари от вашите пътувания. Използвайте и перваза на прозореца и външната част на парапета на балкона. Щом ги отрупате с цветя, домът ви ще добие италиански или испански тип. Стига да не прекалявате, несъмнено. Дайте воля на въображението си и превърнете балкона в шлагера на дома ви.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР