Сезонните зеленчуци са много полезни, но сред тях се отличава

...
Сезонните зеленчуци са много полезни, но сред тях се отличава
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи, ако хапвате ЦЕЛИНА редовно

Сезонните зеленчуци са доста потребни, само че измежду тях се отличава един, който наложително би трябвало да включите в менюто си. Това е целината. За разлика от доста зеленчуци, тя не губи нищо от своята питателна и витаминна стойност, даже и откакто се сготви. Целина е била употребен при лекуването на доста заболявания още от доста години.

Ползите на целината са доста. Повишава половата мощ, защото работи като афродизиак, покачва имунитета, понижава равнището на неприятния холестерол и още доста други.

Целината е богата на витамини А, С, Е, фолиева киселина,  пиридоксин (В6), калиев, пантотенова киселина (В5), манган, рибофлавин, калций, фосфор, както и още доста потребни витамини и минерали. Тя също по този начин съдържа огромно количество нишки, бета-каротин, флавоноиди и огромен брой антиоксидантни съединения и ензими.

Целината управлява холестерола.  Според научни проучвания, ежедневното похапване на целина може да понижи равнището на LDL холестерол (лош холестерол), който запушва артериите. Активните съставки, съдържащи се в този зарзават също подтиква секрецията на жлъчна течност, като по този метод понижава равнищата на холестерола. По този метод се усъвършенства здравето на сърцето.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР