Сезонът в тениса тепърва започва, но погледите на специалистите и

...
Сезонът в тениса тепърва започва, но погледите на специалистите и
Коментари Харесай

Ще видим ли бъдещия №1 в София? Или ще е Гришо?

Сезонът в тениса занапред стартира, само че погледите на експертите и анализаторите са ориентирани към края му. Или по-точно към отговора на въпроса, кой ще приключи 2018 година на върха на ранглистата на АТР.

Въпреки че има десетки шампионати и хиляди точки за разпределяне, наборът от благоприятни условия не е безграничен. И съгласно италианския експерт Алесандро Орекио от изданието Live Tennis, има голяма възможност да забележим там Григор Димитров. Или пък една звезда, която напълно скоро ще забележим онлайн на DIEMA XTRA Sofia Open - Стан Вавринка.

Според анализатора, най-големите любимци си остават "старите пушки " - Рафаел Надал и Роджър Федерер, които и сега окупират първите две позиции с голяма преднина. Но в случай че някой може да ги измести от там, това са трима тенисисти - Гришо, Вавринка и Саша Зверев. Ето и какво написа Орекио:

"Обичайните обвинени за първата позиция са Рафаел Надал и Роджър Федерер. Маестрото към този момент потвърди, че е популярен и Кралят на Мелбърн с триумфа си там. Сега му предстоят шампионатите в Дубай, Индиън Уелс и Маями, след което ще трансферира топката на Надал в сезона на клей. "

"Двамата имат да пазят доста точки в тези шампионати и дали ще съумеят, зависи единствено от формата и здравето им. Роджър не би трябвало да пренатоварва остаряващото си тяло, до момента в който Рафа още веднъж е изправен пред здравословни проблеми с коленете. И въпреки всичко, евентуално Федерер ще е първи в края на годината. "

"Но има и аспирации за мястото на върха. И то идва от идващите в битката за място под слънцето - българинът Григор Димитров и германецът Саша Зверев. И двамата направиха доста мощна 2017 година и са главните кандидати да детронират великаните-ветерани. "

"Германецът обаче стартира годината едва и не съумя да затвърди упованията за положително показване на Големия шлем, най-малко при започване на годината. Българинът също стартира годината по-слабо спрямо 2017 година, само че това се дължи и на травмата му в рамото. "

"Двамата обаче разполагат с задоволително време да отдъхнат, да съберат сили, да се излекуват и да преследват огромните трофеи. Може би ще забележим Димитров с първа купа от Големия шлем? Или с място на върха или най-малко подножието му? Предстои да забележим, сезонът занапред стартира. "

"Да не забравяме обаче и Стан Вавринка. Швейцарецът се завърна при започване на годината след дълго неявяване и сподели, че към момента е надалеч от формата, която му завоюва три трофеи от Големия шлем. "

"Но в случай че успее да се възвърне изцяло, ще бъде решителен фактор за определянето на международния номер едно в края на годината. Освен в случай че не стане знамение, което не е изключено, той няма да е на върха. Но възвърне ли се изцяло, ще лиши Федерер и Надал от доста точки и може да забележим доста изненади ", написа в разбора на Live Tennis.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР